امروز : چهارشنبه, ۲۸ آذر , ۱۴۰۳ - 17 جماد ثاني 1446
اخبار ویژه »
شناسه خبر : 13486
  پرینتخانه » ا فوری/کوتاه, اجتماعی تاریخ انتشار : 18 دسامبر 2024 - 7:45 |

اسرائیل دنبال بازمانده پیکر جاسوس خود در سوریه پس از ۵۹ سال بعد از اعدام

خوزنامه| گفته می‌‌شود اسرائیل با میانجی‌گری روسیه در تلاش است بقایای الی کوهن را که در سال ۱۹۶۵ در سوریه محاکمه و اعدام شد بیابد و به کشور بازگرداند

دو مقام فلسطینی روز دوشنبه به خبرگزاری فرانسه گفتند که اسرائیل، از طریق میانجی‌های روس، در تلاش است تا بقایای الی کوهن، مامور اطلاعاتی معروف اسرائیلی، و یک سرباز مفقود را در سوریه پیدا کند.
اسرائیل سال‌ها در تلاش بود، پیکر کوهن را بیابد و به اسرائیل بازگرداند. در سال ۲۰۲۱، یک ناظر جنگ گفت نیروهای روسیه در اردوگاه پناهجویان فلسطینی یرموک در جنوب دمشق در جست‌و‌جوی بقایای کوهن و دو سرباز اسرائیلی دیگر بوده‌اند.
یک مقام فلسطینی در دمشق روز دوشنبه گفت از طریق میانجی‌ با آن‌ها تماس گرفته شده است تا به یافتن «بقایای یک سرباز اسرائیلی که از سال ۱۹۸۲ مفقود شده است» کمک کنند، اما به هویت این سرباز مفقود اشاره‌ای نکرد.
این منبع آگاه که خواست نامش فاش نشود در ادامه افزود: «تماس‌هایی نیز برای مشخص کردن محل دفن بقایای مامور اسرائیلی معروف به الی کوهن نیز در جریان است.»
یک مقام فلسطینی در خارج از سوریه که خواست هویتش محفوظ بماند، گفت روسیه نقش میانجی را در گفت‌و‌گوها میان اسرائیل و مقام‌های فلسطینی ایفا می‌کند.
کوهن پس از آنکه به سطوح بالای دولت سوریه نفوذ کرد، در سال ۱۹۶۵ به اتهام جاسوسی در سوریه محاکمه و اعدام شد.
اطلاعاتی که کوهن به دست آورده بود نقشی کلیدی در تسلط اسرائیل بر بلندی‌های جولان سوریه در جریان جنگ شش روزه ۱۹۶۷ داشت. داستان این موضوع در سال ۲۰۱۹ دستمایه سریال «جاسوس» نتفلیکس با بازی ساشا بارون کوهن شد.
در سال ۲۰۲۱، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، گفت در تلاش است تا بقایای کوهن را به اسرائیل بازگرداند. سه سال پیش از آن موساد اعلام کرده بود ساعت کوهن را یافته و به اسرائیل آورده است.
سوریه و اسرائیل سال‌‌ها است دشمنان دیرینه و بدون هرگونه رابطه دیپلماتیک بوده‌اند، اما روسیه‌ــ که رابطه نزدیکی با بشار اسد داشت‌ــ به‌عنوان میانجی میان دو طرف عمل کرده است.
در سال ۲۰۱۹، اسرائیل پس از آنکه بقایای زاکاری باومل، سرباز اسرائیلی مفقود در سال ۱۹۸۲، بازگردانده شد، دو زندانی سوری را در «اقدامی از سر حسن‌ نیت» آزاد کرد.

نویسنده : سردبیر | منبع خبر : ایندیپندنت فارسی
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.