امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ - 23 جماد أول 1446
شناسه خبر : 3486
  پرینتخانه » ا فوری/کوتاه, اجتماعی, اخبار تیتر سه, اخبار تیتر یک, تیتر دوم-اسکرول زیر تاریخ انتشار : 19 آگوست 2019 - 8:48 |

مشکلات زیادی در آب و فاضلاب استان داریم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به اینکه ۷۰ درصد مباحث شورای سلامت در خصوص آب و فاضلاب است، گفت: آب و فاضلاب استان خوزستان مشکلات زیادی دارد و تلاش ها برای رفع کافی نیست.

به گزارش خوزنامه، ایرج نظری پیش از ظهر امروز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت روز خبرنگار اظهار کرد: طی روزهای اخیر در چند منطقه استان از جمله رفیع و همچنین روستایی در باغملک شاهد بیماری های اسهال و استفراغی بودیم که با حضور به موقع کارشناسان کنترل شد.

وی با اشاره به لزوم کنترل آب، نوشیدنی ها و اغذیه مصرفی مردم خصوصا در ایام گرم سال افزود: مسائل موجود در حاشیه ای که آسیب می رساند به سلامت مردم باید مورد توجه همه سازمان ها و ادارات مسئول قرار بگیرد؛ یعنی یک سهل انگاری کوچک و برگشت فاضلاب در یک شهرستان معضلی به وجود می آورد که باید هزینه هنگفتی برای مقابله داشته باشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به پیاده روی اربعین و محل خروج زائران از دو مرز چذابه (دانشگاه علوم پزشکی اهواز) و شلمچه (دانشکده علوم پزشکی آبادان) تصریح کرد: برای اربعین هماهنگی های بسیاری برای زائران حسینی انجام شده خصوصا در زمینه برگشت زائران که ممکن است افراد با بیماری برگردند.

نظری در خصوص تأمین دارو گفت: مشکلات دارویی چیزی نیست که در حد دانشگاه قابل حل باشد، البته در مجموع کشور مشکل عمده ای نداشتیم مگر موارد استثنا که شاید بیماران و خانواده آنها تمایل به تهیه نمونه خارجی داشته باشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اینکه زمینه بروز وبا وجود داشت ولی آماری از ابتلای بیماران به وبا نداشتیم؛ همچنین در زمینه هپاتیت نیز در حد مداخله دانشگاه موردی نبوده است.

نظری با اشاره به اینکه آب آشامیدنی با سلامت مردم سر و کار دارد، ادامه داد: مشکلات بسیاری در زمینه زیرساخت های آب و فاضلاب وجود دارد و هرچند کارهای خوبی انجام شده ولی هنوز هم جای کار بسیاری دارند.

وی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد مباحث شورای سلامت در خصوص آب و فاضلاب است، عنوان کرد: مشکلات زیادی در بحث آب و فاضلاب استان خوزستان داریم و تلاش های آبفا برای رفع این مشکلات به اندازه کافی نیست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز یادآور شد: کدورت آب، سطح میکروبی و کلر آب آشامیدنی روزانه به صورت مستمر مورد آزمایش قرار می گیرد؛ در برخی مواقع خصوصا ایام بحران شاید چهار تا پنج بار این کنترل انجام می شود.

نظری با اعلام این خبر که در سال ۹۶ در بازگشت زائران اربعین از مرز چذابه بیش از ۲۵۰ مورد وبای عراقی داشتیم که وارد ایران شد؛ به همین میزان هم در مرز شلمچه مشاهده شده که متعلق به زائران سراسر کشور بود.

وی اضافه کرد: تمامی این افراد ابتدا مورد درمان قرار گرفته و حتی تا بازگشت به شهرها کنترل شدند و خوشبختانه بیماری آنها حتی به یک نفر هم منتقل نشد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با گلایه از عدم حمایت منطقه آزاد اروند خصوصا برای اهدای ماشین های امدادی انتقاد کرد: قرار بود دو دستگاه ماشین امدادی برای خدمات رسانی در شرایط بحران خصوصا سیلاب تهیه شود ولی دو ماه است که منطقه آزاد ضمن نگهداشت پول هیچ اقدام عاجلی انجام نداده و خیری از آن به دانشگاه نرسیده است.

نظری خبر داد: در خصوص اربعین نگران هستیم که جاده مواصلاتی برای تردد مردم با جاده امدادی یکی است و این خطر را ایجاد می کند که در مواقع بحران امکان جابجایی و خدمات رسانی به موقع نداشته باشیم.

مدیر دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز در این جلسه اظهار کرد: گرانی دارو همیشه یکی از مباحث و دغدغه اصلی بیماران بوده و قیمت داروهای موجود در کشور که بخش قابل توجهی را نیز دولت به عنوان یارانه پرداخت می کند، با قیمت دارو در جهان یکی نیست.

یوسف بهداروندی با اشاره به اینکه قیمت ها خیلی آن چنان نسبت به داروهای جهانی بالا نیست افزود: ولی جای شرکت ها و سازمان های بیمه گر خالی است که باید پوشش افراد بیمه شده را در این زمینه در بالاترین سطح ممکن داشته باشند.

وی در پایان با اشاره به اینکه کمبود اقلام دارویی در وضعیت اقتصادی و جنگ دلیل مشخصی دارد ولی در ایام آرام معمولا مشکلی نیست و کسی اعتراض نمی کند، تصریح کرد: در حال حاضر تأمین دارو در کشور به اندازه توان داروهای مورد نیاز بیماران انجام می شود.

|
به اشتراک بگذارید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.