- سالی ۴۲۰ هزار تومان به قبض برق مشترکان خانگی به عنوان حق بیمه حوادث اضافه شد
- دکتر خدادادی یا دکتر بوستانی، صدور حکم شاید بزودی
- ۴ سناریو پیش روی دولت
- چطور شایعه تغییر معاون عمرانی استاندار ترند فضای مجازی استان خوزستان شد؟
- انتصاب سرپرستان جدید فرمانداریهای شوش و ایذه
- منابع حاصل از عوارض آلایندگی باید با نظارت سازمان محیط زیست هزینه شود
- بازخوانی دلیل تحرکات تروریستی در سوریه
- ایفای نقش ترکیه در تحرکات تروریستها تا یورش نیروهای مقاومت به اطراف حلب برای آزادسازی
- الحدیث: حجاب فقط در مکه و مدینه، بقیه شهرها ممنوع است
- تزریق اورانیوم خام به سانتریفیوژهای IR-۶
- دخالت های بیرونی در کار وزارت بهداشت؛ گره انتصابات کی باز خواهد شد؟
- اعتصاب کارکنان بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی اهواز
- تصویب قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام انرژی هستهای
- موشک اکتمز شرایط جنگ اوکراین را تغییر میدهد؟
- تکذیب افزایش ۴۰درصدی قیمت بنزین در سال آینده
جزئیات طرح الزام دستگاههای اجرایی جهت پاسخگویی به تذکرات کتبی و شفاهی نمایندگان
خوزنامه| رسیدگی طرح الزام دستگاههای اجرایی جهت پاسخگویی به تذکرات کتبی و شفاهی نمایندگان در دستورکار جلسات این هفته اعضای کمیسیون تدوین آییننامه قرار دارد.
ادامه رسیدگی به طرح الزام دستگاههای اجرایی جهت پاسخگویی به تذکرات کتبی و شفاهی نمایندگان با حضور کارشناسان مرکز پژوهشهای مجلس و سایر مدعوین در دستورکار اعضای کمیسیون تدوین آییننامه داخلی مجلس در روز سهشنبه ۷ دیماه قرار دارد.
لازم به ذکر است نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز(دوشنبه، ۴ مرداد) قوه مقننه و در جریان بررسی طرح الزام دستگاههای اجرایی جهت پاسخگویی تذکرات کتبی و شفاهی نمایندگان با ۱۶۳ رأی موافق، ۶۰ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۲ نماینده حاضر در جلسه کلیات این طرح را مصوب کردند.
در این جلسه حجتالاسلام علیرضا سلیمی به عنوان مخالف کلیات این طرح گفت: علیرغم اینکه با کلیات این موضوع موافق هستم اما جزئیات این طرح دارای ایراداتی است، برای مثال مجلس به تذکرات کتبی نیاز دارد و تشخیص فوریت تذکرات نمایندگان نباید به عهده هیأت رئیسه باشد که مخالف اصل ۸۵ است.
جعفر قادری نماینده شیراز نیز به عنوان یکی از موافقان این طرح با بیان اینکه جزئیات آن میتواند در جلسات بیشتر پیگیری شود، کلیات آن را ضروری دانست و افزود: پاسخگویی وزارتخانهها و رئیسجمهور به تذکرات باعث کاهش استیضاح و سوال میشود که در حال حاضر نیز برخی وزارتخانهها این اقدام را انجام میدهند اما اختیاری بوده و ما قصد داریم آن را برای تمامی دستگاههای اجرایی الزامآور کنیم.
سمیه محمودی سخنگوی کمیسیون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اقدامات این کمیسیون جهت بررسی این طرح اظهار داشت: این طرح هیچ محدودیتی برای نمایندگان ایجاد نمیکند و حتی جایگاه آنها را بالا میبرد.
نماینده مردم شهرضا و دهاقان در مجلس با اشاره به مخالفت یکی از نمایندگان به دلیل تشخیص فوریت تذکرات از سوی هیأت رئیسه ادامه داد: در این طرح آوردهایم مخاطب تذکر نمایندگان باید پاسخ را ظرف یک ماه ارائه کند ولی برخی موارد بحرانی یا حساس نیاز به پاسخگویی سریع دستگاههای اجرایی مربوطه دارد که تشخیص این موضوع را به عهده هیأت رئیسه مجلس گذاشتهایم.
**متن الزام دستگاههای اجرائی جهت پاسخگویی به تذکرات کتبی و شفاهی نمایندگان
مقدمه (دلایل توجیهی):
با توجه به ماده (۲۸) قانون آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی نمایندگان میتوانند در خصوص موضوع موردنظر به رئیس جمهور و وزرا تذکرات کتبی و شفاهی بدهند.
ولی متاسفانه با مروری بر تذکرات شفاهی و کتبی به وزیران و رئیس جمهور روند مذکور نشان میدهد علیرغم فراوانی استفاده از این ابزار، نتوانسته در حد انتظار اهداف مقنن کارایی داشته باشد چرا که وزرا و رئیس جمهور خود را ملزم به پاسخگویی به این تذکرات نمیدانند و متاسفانه به تدریج جایگاه مجلس و نمایندگان مردم تضعیف میگردد بنابراین برای کارایی بیشتر و پاسخگوئی به تذکرات نمایندگان که اصولاً مشکلات مردم را بیان میکند و مردم انتظار حل و یا حداقل پاسخگویی به آن را دارند این طرح پیشنهاد میگردد.
عنوان طرح:
الزام دستگاههای اجرائی جهت پاسخگوئی به تذکرات کتبی و شفاهی نمایندگان
مادهواحده- کلیه دستگاههای اجرائی مکلف به پاسخگویی به تذکرات کتبی و شفاهی نمایندگان به شکل مکتوب میباشند.
تغییر آیین نامه داخلی مجلس
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.