امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ - 22 جماد أول 1446
شناسه خبر : 7050
  پرینتخانه » اجتماعی, اخبار تیتر سه, تیتر دوم-اسکرول زیر تاریخ انتشار : 24 فوریه 2022 - 10:12 |

کاهش چشم‌گیر ذخیره سدهای خوزستان

خوزنامه| مدیرعامل سازمان آب وبرق خوزستان گفت:ذخیره آب سد کرخه ۱.۳ میلیارد متر مکعب کمتر از مدت مشابه پارسال، و سد کارون نیز یک میلیارد متر مکعب کاهش ذخیره آب دارد که این آمار نشان دهنده دورنمای وضعیت بحرانی ذخایر آب سدهای خوزستان است.


فرهاد ایزدجو روز در نشست شورای کشاورزی خوزستان در سرسرای اداری معاونت امور هماهنگی اقتصادی استانداری، با ارایه وضعیت ذخایر بحرانی ذخایر آب در پشت سدهای خوزستان پیشنهاد کرد با توجه به تداوم خشکسالی و کاهش نزولات جوی ، کشت محصولات آب بَر همچون شلتوک و ذرت در تابستان آینده در همه حوضه های آبی خوزستان ممنوع شود.

وی پیشنهاد کرد تا ممنوعیت کشت محصولات آب بَر در تابستان آینده در مصوبه امروز شورای کشاورزی خوزستان گنجانده شود و رسانه‌ها در این باره نیز اطلاع رسانی مناسبی داشته باشند.


ایزدجو از کشاورزان خوزستان به ویژه حوضه کرخه خواست از اجاره کردن زمین برای کشت محصولات آب بر همچون شلتوک به دلیل امکان نداشتن تامین پایدارآب خودداری کنند.


وی گفت: کشت خودسرانه محصولات “آب بَر” به ویژه شلتوک در حوضه کرخه وضعیت تامین حقابه تالاب هورالعظیم را بسیار سخت خواهد کرد از این رو کشاورزان استان باید به فکر کشت محصولات جایگزین باشند تا از وضعیت کم آبی و خشکسالی عبور کنیم.


مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به اینکه شماری از ساکنان روستایی اطراف کرخه که از این رودخانه برای آب آشامیدنی استفاده می‌کنند از شرکت آب و فاضلاب خوزستان خواست برای تامین پایدار آب آشامیدنی از طریق شبکه ، اقدام لازم را انجام دهد چون احتمال اینکه در تابستان سال آینده رودخانه کرخه در مناطق پایین دست واقع در غرب خوزستان به طور کلی خشک شود وجود دارد.


وی گفت: آب آشامیدنی ۵۲ درصد جمعیت خوزستان از رودخانه کرخه تامین می شود بنابراین تامین پایدار آب آشامیدنی در اولویت نخست و آب کشاورزی در درجه دوم اهمیت قرار دارد.


جایگزینی و تعیین الگوی کشت محصولات کم آب از دیگر پیشنهادهای مدیر عامل سازمان آب و برق خوزستان برای تابستان سال آینده بود.

سال زراعی گذشته با وجود اعلام رسمی ممنوعیت کشت شلتوک در خوزستان ولی حدود ۸۰هزار هکتار از زمین های کشاورزی خوزستان به ویژه غرب استان زیرکشت این محصول رفت.


رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان از تعیین الگوی کشت تابستانه در حوضه های آبی خوزستان منطبق با وضعیت ذخایر آب سدهای استان خبر داد.


خدارحم امیری زاده افزایش سهمیه سوخت بخش کشاورزی را خواستار شد و از شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی خوزستان خواست سهمیه سوخت کشاورزان استان را دست کم ۲۰ درصد افزایش دهد.


ضرورت تشکیل کارگروه حمل محصولات بهاره همچون گندم ، چغندرقند و کلزا و تامین کمباین مورد نیاز برداشت محصولات، از دیگر پیشنهادها و درخواست های رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان بود.


مدیر شرکت پخش فرآورده های نفتی خوزستان(اهواز) در پاسخ به درخواست افزایش ۲۰درصدی سهمیه سوخت بخش کشاورزی استان ، تحقق این درخواست را با توجه به اینکه نیاز کشاورزی استان در سامانه سوخت شرکت متبوع ثبت شده غیرممکن بیان کرد.


نعمت‌اله نجفی افزود: پیش از شروع فصل زراعی جاری ، سهمیه سوخت منطبق با اعلام سطح زیرکشت محصولات تعیین شده بنابراین هرگونه افزایش سهمیه سوخت منوط به تصمیم وزارت نفت است.


معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خوزستان نیز از جهادکشاورزی خواست مستندات و توجیهات لازم برای افزایش سهمیه سوخت را به صورت مکتوب به استاندار خوزستان اعلام کند تا به وزارت نفت و شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران منعکس شود.


آقارضا فتوحی افزود: درست نیست استان خوزستان با ذخایر فرآورده های نفتی و فشاری که کشاورزان از ناحیه کم آبی متحمل می شوند با مشکل دیگری به نام کمبود سوخت رو به رو شود.


مسعود اسدی رییس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان نیز در این نشست با تایید ناکافی بودن سهمیه سوخت کشاورزان مدعی شد تعداد زیادی از کشاورزان خوزستانی سوخت ماشین آلات خود را از کامیون داران به صورت آزاد می خرند.


معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خوزستان در جمع بندی این نشست خواستار اجرای طرح های جلوگیری از خروج آب به دریا در پایین دست رودخانه ها شد تا از آب موجود بهره برداری بیشتری شود.
قرار شد نشست شورای کشاورزی خوزستان تا ۲ هفته آینده با دستورمشخص از جمله بررسی آخرین وضعیت ذخایر آب کشاورزی و تدابیر لازم برای کاهش آثار تنش آبی به ریاست استاندار خوزستان برگزار شود.

نویسنده : سردبير | منبع خبر : اختصاصی
به اشتراک بگذارید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.