امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ - 21 جماد أول 1446
شناسه خبر : 7311
  پرینتخانه » اجتماعی تاریخ انتشار : 04 آوریل 2022 - 22:25 |

معاون استاندار خوزستان: حفظ امنیت عشایر ضروری است

خوزنامه| معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خوزستان یکی از دغدغه‌های سال جاری را ممنوعیت و مشکلات کشت تابستانه و بهاره دانست و گفت: همچنین در این فصل باید امنیت کوچ عشایر فراهم شود و به گونه ای عمل شود که مراتع استان نیز آسیب نبیند.


رضا نجاتی در کارگروه استانی مدیریت چِرا، کنترل پروانه و ساماندهی کوچ بهاره عشایر بیان کرد: عشایر در سرما، گرما و آلودگی‌های مختلف دام‌ خود را حفظ و به جامعه ارائه می دهند به همین منظور نیازمند حمایت هستند و در مقابل آن نیز از عشایر تقاضا داریم در حفظ مراتع همکاری لازم را داشته باشند.

وی با بیان اینکه حمایت از جامعه عشایر و دامدار و حفظ مراتع باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: در مقطعی که عشایر وارد استان و از آن خارج می‌شوند نیازمند انجام اقداماتی برای کوچ مناسب عشایر هستیم؛ مقابله با بیماری‌های دامی، کرونا و پلاک کوبی برای کنترل و جلوگیری از خروج دام از کشور و قاچاق دام از مواردی است که از سه سال گذشته به آن توجه ویژه شده است.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار خوزستان گفت: ۳۰ فروردین‌ماه پایان حضور عشایر در خوزستان است که با توجه به گرمای هوا و کاهش بارندگی به تدریج در حال کوچ هستند.

نجاتی ادامه داد: یکی از دغدغه‌های سال جاری مشکلات کشت تابستانه، بهاره و ممنوعیت‌های موجود در کشت بوده که نیازمند برنامه‌ریزی است و برای حفظ امنیت کوچ عشایر نیازمند کمک عوامل انتظامی برای ایجاد امنیت و تمهیدات لازم برای جلوگیری از سرقت دام هستیم.

یک هزار و ۵۰۰ خانوار عشایر ایذه‌ای کوچ‌رو هستند و برای گذران زندگی به مناطق ییلاق و قشلاق سفر می‌کنند و حدود ۷۰۰ خانوار عشایر نیز از شهرهای اطراف برای ییلاق و قشلاق از ایذه عبور می‌کنند.

جمعیت ییلاقی عشایر خوزستان ۳۸ هزار و ۵۳۷ نفر ( ۶ هزار و ۵۱۳ خانوار) و جمعیت قشلاقی عشایر این استان بیش از ۱۴۰ هزار و ۱۷۹ نفر است. خوزستان حدود ۱۲ درصد از جمعیت عشایری کشور را در خود جای داده است.

عشایر غیربومی خوزستان با داشتن ۱.۵میلیون راس دام سبک به مدت هفت ماه در مناطق قشلاقی ، شمال ، شمال شرق و جنوب شرق خوزستان ساکن هستند.

عشایر بومی خوزستان نیز حدود یک میلیون و ۹۵۰ هزار راس دام سبک نیز در اختیار دارند و از مراتع میانکوهی این استان بر اساس تقویم چرای دام، استفاده می کنند.

نویسنده : سردبیر | منبع خبر : ایسنا
برچسب ها
به اشتراک بگذارید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.