- موشک اکتمز شرایط جنگ اوکراین را تغییر میدهد؟
- تکذیب افزایش ۴۰درصدی قیمت بنزین در سال آینده
- حاجی دلیگانی: دولت برای آقای ظریف لایحه داد!
- دستور تعیین تعرفه جدید گاز خانگی ابلاغ شد/گازخانگی گران میشود
- بازداشت ۳ مظنون در پی پرتاب منور به خانه نتانیاهو
- خانه نتانیاهو مورد حمله قرار گرفت
- مدارس پنج شهر خوزستان غیرحضوری شد
- فراتر از قتل یک پزشک
- حادثه برای وزیر صمت/ وزیر بایددر بیمارستان بستری باشد
- مارکو روبیو گزینه ترامپ برای وزارت امور خارجه؛ نظراتش درباره ایران، اوکراین و مقاومت چیست؟
- واتساپ رفع فیلتر شده است
- ۶ شاخص جدید دهکبندی برای حذف احتمالی یارانه نقدی
- دلار به بالاترین میزان ۴ ماهه خود رسید
- اکبر زنجانپور در بیمارستان بستری شد
- اسرائیل زد، ما نزدیم، دلار بالا رفت
با اجرای طرح دارویار از فساد و رانت در حوزه دارو جلوگیری شده است
خوزنامه| وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هدف از اجرای طرح دارویار این است که وابستگی به ارز ترجیحی و رانت ناشی از آن به یک تولید پویا و غیروابسته به رانت ارز نیمایی برگردد و با اجرای طرح دارویار از فساد و رانت در حوزه دارو جلوگیری شده است.
بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جلسه علنی امروز (سهشنبه ۲۳ آبان) مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: همانطور که در جلسه قبلی در خصوص طرح دارویار بحث شد؛ در قانون بودجه ۱۴۰۱ این اختیار به وزارت بهداشت داده شد که بتواند طرح دارویار را اجرا کند.
وی افزود: در این طرح بحث اصلاح سیاستهای ارزی در تامین دارو ملزومات و تجهیزات پزشکی مورد نظر بوده و حدود ۴ ماه از شروع این طرح می گذرد و ما در مرحله انتقال از یک وضعیت موجود به وضعیت انقلابی هستیم.
وزیر بهداشت با اشاره به اینکه با اجرای طرح دارویار از فساد و رانت در حوزه دارو جلوگیری شده است خاطرنشان کرد: هدف از اجرای طرح دارویار این است که وابستگی به ارز ترجیحی و رانت ناشی از آن به یک تولید پویا و غیروابسته به رانت ارز نیمایی برگردد و مشکل اساسی ما این بود که ارزهای ترجیحی بدون حساب و کتاب داده میشد و رانتهایی در این رابطه صورت میگرفت.
وی در ادامه با بیان اینکه مشکل، تخصیص ارز ترجیحی بیحساب و کتاب به تولیدکنندگان دارو بود، عنوان کرد: گاهی اوقات پیش فاکتورها واقعی نبودند و برخی تولیدکنندگان بیش از حد نیاز ارز ترجیحی دریافت می کردند. همچنین هدف دیگر شکوفایی و خروج از انحصارطلبی بود و باید یارانه در نهایت مستقیما به مصرفکننده نهایی میرسید که این موضوع در طرح دارویار دیده شد.
عیناللهی همچنین با اشاره به جلوگیری از قاچاق دارو با اجرای طرح دارویار، یادآور شد: علاوه بر مصرفکنندگان داخلی ۴۰۰ میلیون نفر از اطراف کشور نیز از داروها به صورت قاچاق استفاده میکردند که جلوی آن گرفته شد.
این عضو کابینه دولت سیزدهم در ادامه با بیان اینکه طرح دارویار باعث اجرای ۹۸ درصدی نسخه الکترونیک شد، اظهار کرد: از طریق نسخه الکترونیک، یارانه جدیدی تحت عنوان یارانه سلامت برای بیماران در نظر گرفته شد که اختلاف ارز ترجیحی و ارز نیمایی به خود بیمار تعلق می گرفت.
وی در ادامه با بیان اینکه طرح دارویار نتیجه همکاری میان همه دستگاهها بود، گفت: تولید و تامین دارو فرآیند بین دستگاهی بوده و اگر همه سازمانها هماهنگ باشند موفقیت حاصل میشود؛ وزارت بهداشت در این خصوص سیاستگذار، برنامهریز و بهرهبردار است.
عیناللهی با اشاره به ایجاد قرارگاه تدابیر ویژه دارویی از سوی وزارت بهداشت، افزود: ما از سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، بیمهگران و نهادهای نظارتی دعوت کردیم و مشارکتی ایجاد شد، همچنین مسئله مهم دیگر تخصیص کامل و به هنگام اعتبارات در بودجه ۱۴۰۱ به میزان ۷۳ همت و پنج هزار میلیارد تومان برای بیماران خاص و شش هزار میلیارد تومان برای پوشش کامل بیمه همگانی بود که این بیمه همگانی از موفقیتهای ما محسوب میشود.
در این باره بیشتر بخوانید
عین اللهی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.