- تصویب قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام انرژی هستهای
- موشک اکتمز شرایط جنگ اوکراین را تغییر میدهد؟
- تکذیب افزایش ۴۰درصدی قیمت بنزین در سال آینده
- حاجی دلیگانی: دولت برای آقای ظریف لایحه داد!
- دستور تعیین تعرفه جدید گاز خانگی ابلاغ شد/گازخانگی گران میشود
- بازداشت ۳ مظنون در پی پرتاب منور به خانه نتانیاهو
- خانه نتانیاهو مورد حمله قرار گرفت
- مدارس پنج شهر خوزستان غیرحضوری شد
- فراتر از قتل یک پزشک
- حادثه برای وزیر صمت/ وزیر بایددر بیمارستان بستری باشد
- مارکو روبیو گزینه ترامپ برای وزارت امور خارجه؛ نظراتش درباره ایران، اوکراین و مقاومت چیست؟
- واتساپ رفع فیلتر شده است
- ۶ شاخص جدید دهکبندی برای حذف احتمالی یارانه نقدی
- دلار به بالاترین میزان ۴ ماهه خود رسید
- اکبر زنجانپور در بیمارستان بستری شد
تاسیس ۸ کارخانه در خوزستان برای خودکفایی شکر ضروری است
محمد قاسمی نژاد شکر را یک کالای استراتژیک دانست و بیان کرد: در حال حاضر نیاز شکر کشور را ۲٫۲ میلیون تن است که ۲ میلیون و ۱۵ هزار تن شکر در کشور تولید می شود.
وی با اشاره به نیاز ۲۰۰ هزار تن تولید شکر، اضافه کرد: در خوزستان برای تولید ۲۴۱ هزار تن از طریق افزایش کشت نیشکر و چغندرقند برنامه ریزی شده است.
قاسمی نژاد توضیح داد: بر اساس برنامه ریزی قرار است سطح زیر کشت نیشکر از ۹۴ هزار هکتار فعلی به ۱۱۸ هزار هکتار برسد تا بتوان تولید آن را به ۱۲٫۹ میلیون تن نیشکر (ناخالص) و ۱۴۳ هزار تن شکر افزایش داد.
وی افزود: طبق همین برنامه کشت چغندر قند از ۱۲ هزار هکتار فعلی به ۶۰ هزار هکتار می رسد که ۶ میلیون تن چغندر و ۹۷٫۷ تن شکر خالص تولید خواهد شد.
به گفته وی خوزستان نیمی از شکر مورد نیاز کشور را در حال حاضر تامین می کند که شامل ۱۳۰ هزار تن شکر تولیدی از چغندر قند و ۸۸۰ هزار تن شکر تولیدی از نیشکر است.
قاسمی نژاد اظهار داشت: در سال های دهه ۸۰ به دلایل غیرفنی و غیرکارشناسی، کارخانه های قند دزفول و تصفیه شکر اهواز که از دهه ۴۰ آغاز به کار کرده بودند، تعطیل شدند و در پی آن کشت چغندر نیز در استان متوقف شد.
وی افزود: از سال زراعی ۹۳-۹۲ با فراهم آمدن شرایط ، کشت چغندر در استان احیا شد که اکنون به ۱۲ هزار رسیده است.
قاسمی نژاد اضافه کرد: چغندرقند به هشت کارخانه تولید شکر در استان های اصفهان، چهارمحال، همدان، قزوین و کرمانشاه حمل می شد اما از پارسال کارخانه قند دزفول به چرخه تولید بازگشته است.
وی تاکید کرد: احداث هشت کارخانه تولید شکر از چغندرقند در استان پیش بینی شده که برای خودکفایی در تولید این محصول باید راه اندازی شوند.
معاون جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به کشت چغندرقند در خوزستان در فصل پاییز گفت: رویکرد دولت و وزارت جهاد کشاورزی انتقال کشت چغندرقند از بهار به پاییز است، زیرا این امر صرفه جویی در آب و افزایش تن در هکتار در پی دارد.
وی افزود: کشت چغندرقند در خوزستان از سال ۱۳۴۲ همزمان با تاسیس سد دز و شبکه آبیاری آن و مرکز تحقیقات صفی آباد در دزفول آغاز شد و استقبال از کشت این محصول به قدری بود که در برخی سال ها به ۱۰ هزار هکتار می رسید.
قاسمی نژاد ادامه داد: توقف کشت چغندرقند در خوزستان، مشکلاتی به دنبال داشت که از جمله آن بروز آفات جدید، تشدید برخی آفات، کاهش برخی محصولات و اختلال در بازار و درآمد کشاورزان از سبزی و صیفی به دلیل هجوم کشاورزان به کشت صیفی جات به عنوان جایگزین آن بوده است.
وی همچنین گفت: خشکسالی سال گذشته روی تولید شکر از چغندر قند تاثیری نداشته اما به نیشکر خسارت وارد کرده، البته با توجه به اینکه برداشت نیشکر هنوز به اتمام نرسیده نمی توان میزان کاهش تولید را برآورد کرد.
در روزهای اخیر بازار شکر در کشور دچار اختلال شده و قیمت آن تا ۷۰ درصد افزایش یافته است. برخی کارشناسان دلیل آن را خشکسالی در خوزستان و تاخیر در برداشت محصول شرکت توسعه نیشکر می دانند اما این شرکت، گرانی شکر را ناشی از مشکلات بازار، و نه تولید، می داند.
اخبار خوزستان , توسعه نیشکر , تولید شکر , محمد قاسمی نژاد
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.