امروز : چهارشنبه, ۲۷ فروردین , ۱۴۰۴ - 18 شوال 1446
اخبار ویژه »
شناسه خبر : 13345
  پرینتخانه » ا فوری/کوتاه, اجتماعی, اخبار تیتر سه, اخبار تیتر یک, پر بازدیدها, تیتر دوم-اسکرول زیر, خوزستان تاریخ انتشار : 06 دسامبر 2024 - 15:42 |

چه بر سر دفتر سازه‌های آبی می‌آید؟

نویسنده:مجتبی گهستونی؛ خوزنامه| سازمان آب و برق خوزستان که پیشگام در تاسیس دفتر گنجینه آب خوزستان است و در ۵ سال متوالی گنجینه برتر کشوری شناخته شده و انگیزه‌ای برای ایجاد چارت‌های مرتبط در استان‌هاست، در اقدامی توام با بد سلیقگی و به بهانه کوچک‌سازی چارت اداری، تصمیم به ادغام دفتر گنجینه آب خوزستان را در حوزه گردشگری اداره مهندسی عمومی گرفته است.

دفتر گنجینه آب خوزستان مستقیما زیر مجموعه گنجینه ملی آب است و از اساسنامه گنجینه ملی پیروی می‌کند، حال به چه دلیل این دفتر فرااستانی، تحت‌تاثیر تصمیمات داخلی سازمان آب و برق خوزستان قرار می‌گیرد. چرا و به چه علت ظرفیت‌ها و توانایی‌های آن نادیده گرفته می‌شود.

تجربه ثابت کرده است که چنین ادغام‌هایی موجب می‌شود بخش میراث‌فرهنگی در اولویت‌های آخر قرار گرفته و واحدهای جدید ایجاد شده اولویت های واحد خود را پیگیری کنند.

در صورتی که دفتر گنجینه آب خوزستان با گردشگری ادغام شود، بی‌شک باید منتظر بود که تمام ماموریت‌های تعریف شده سازمان آب و برق خوزستان در حوزه سازه‌های آبی تاریخی به محاق برود. موضوعی که همه دوستداران میراث‌فرهنگی و کارشناسان این حوزه را نگران خواهد کرد.

به عنوان شخصی که از اوایل دهه هشتاد با ماموریت‌های این سازمان در حوزه سازه‌های آبی تاریخی آشنایی دارم بارها دیده‌ام که این سازمان پروژه‌های عظیمی همچون مطالعات پل قدیم دزفول، ساماندهی و مرمت تونل بلیتی، ساماندهی و مرمت پل بند گرگر، پل بند سیاه منصور، مطالعات و لیزر اسکن چغازنبیل، موزه آب شوشتر و… را همگام با میراث‌فرهنگی انجام داده و خروجی آن اقدامات هم به وزارت میراث‌فرهنگی و اداره کل و وزرات نیرو تحویل شده است.

وجود همین سازه‌های آبی تاریخی و در نهایت وجود دریاچه‌ها و تاسیسات اقامتی بود که، سازمان آب و برق خوزستان را به فکر راه‌اندازی اداره گردشگری انداخت، اما این مهم قرار نیست به کاوبوسی برای دفتر گنجینه آب که آبروی وزارت نیرو است و به محاق رفتن آن تبدیل شود.

در سال ۱۳۹۹ فرصتی دست داد تا به همراه کارشناسان، شهرها و روستاهای بی‌شمار حوزستان را برای بررسی سازههای آبی تاریخی در راستای طرح جامع مدیریت آثار و سازه‌های آبی تاریخی خوزستان را پیمایش کنیم.
ادامه این مطلب را در صفحه تلگرام ميراث خبر بخوانید:

نویسنده : مجتبی گهستونی-روزنامه‌نگار | منبع خبر : اختصاصی خوزنامه
به اشتراک بگذارید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.