امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ - 21 جماد أول 1446
شناسه خبر : 3091
  پرینتخانه » ا فوری/کوتاه, اجتماعی, خوزستان تاریخ انتشار : 15 آوریل 2019 - 21:03 |

حال «بند میزان» میزان نیست

به گزارش خوزنامه، یک دوستدار میراث فرهنگی و گردشگری گفت: با توجه به بارندگی‌های اخیر و سیلابی شدن برخی از رودخانه‌های استان خوزستان مانند کارون تهدید جدی برای سازه‌های آبی ـ تاریخی شوشتر و بناهای تاریخی و باستانی این شهر به وجود آمد.

ابوالفضل مهدی‌پور در این خصوص اظهار کرد: می‌توان به ترک‌هایی پل بند میزان که از یادگارهای دوره ساسانیان است و نقش اساسی در کنترل آب ورودی به سازه‌های آبی جهانی شوشتر داشته نام برد که با کوشش سازمان آب و برق خوزستان و پایگاه جهانی سازه‌های آبی شوشتر در حال مرمت و بازسازی هستند.

وی با شگفت‌انگیز خواندن مهندسی سازه‌های آبی ـ تاریخی شوشتر خاطرنشان کرد: هنگامی که در شوشتر، پایتخت جهانی سازه‌های آبی دنیا، قدم برمی‌دارید با انبوهی از آثار باستانی و بناهای تاریخی مواجه می‌شوید که قدمت آن‌ها به دوران کهن برمی‌گردد؛ بناهایی که هر کدام گویای تاریخی عمیق از این شهر پر رمز و راز است.

مهدی‌پور با بیان این که شوشتر را بیشتر با عنوان شهر سازه‌های آبی، که با توجه به اهمیت تاریخی و فرهنگی خود ثبت جهانی شده‌اند، می‌شناسند ادامه داد: این سازه‌ها براساس نقش آب و هنر نیاکان ما با استفاده از معماری خاصی طراحی شده‌اند و همه آنها همانند یک منظومه آبی قرن‌ها است که با هم در ارتباط‌اند. سازه‌هایی متشکل از مجموعه عظیمی از کانال‌ها، تونل‌ها و آسیاب‌ها که خود گویای هنر نیاکان ما در نقش و استفاده بهینه از آب هستند.

این دوستدار میراث فرهنگی و گردشگری همچنین تصریح کرد: بخش‌هایی از مجموعه جهانی آسیاب و آبشارهای شوشتر شامل جداره غربی آسیب‌هایی دیده‌اند که احتمالا باید به دلیل بارش باران از حجم زیاد آب ورودی جلوگیری شود.

وی همچنین اضافه کرد: از سازه‌های دیگر که می‌توان به آن اشاره کرد پل بند شادروان است که با توجه به این ‌که بخش‌هایی از این پل بند در مجاورت آب قرار دارد دستخوش آسیب‌هایی در طول سالیان مختلف شده و ممکن است بخش‌هایی دیگر این پل بند نیز بر اثر حجم زیاد آب دچار آسیب جدی شود.

مهدی‌پور گوش‌زد کرد: بافت تاریخی شوشتر یکی از قدیمی‌ترین بافت‌های شهری ایران شامل خانه‌های تاریخی، ساباط‌های تاریخی و برخی از بقعه‌های مذهبی است که بر اثر بارندگی‌های اخیر دچار آسیب جدی شده‌اند و کارشناسان میراث فرهنگی در حال ارزیابی میزان خسارت هستند.

او ادامه داد: همچنین از دیگر آثاری که می‌توان در شوشتر نام برد شهرهای باستانی و تاریخی همچون دستوا و عسکر مکرم است که شامل محوطه‌های تاریخی و تپه‌های باستانی از دوره‌های مختلف است که باید به صورت کارشناسی شده از میزان آسیب‌های احتمالی آن‌ها نمونه‌برداری شود.

به گزارش ایسنا، به گفته معاون میراث فرهنگی و گردشگری کشور، ۷۳۰ اثر تاریخی در سیل اخیر در استان‌های مختلف آسیب دید و بیشترین صدمه نیز به آثار باستانی استان‌های خوزستان، گلستان و لرستان وارد شده است.

| منبع خبر : ایسنا
به اشتراک بگذارید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.