امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ - 21 جماد أول 1446
شناسه خبر : 3290
  پرینتخانه » ا فوری/کوتاه, اجتماعی, اخبار تیتر سه, اخبار تیتر یک, تیتر دوم-اسکرول زیر, خوزستان تاریخ انتشار : 24 می 2019 - 16:00 |

۹ روز قبل از سیل آنها را پیش بینی کردیم؛ سازمان آب و برق به اخطاریه ها توجه نکرد

سبزه زاری گفت: تقریباً ۹ روز قبل از واقعه براساس استانداردهای روز دنیا اخطاریه‌ها را صادر کردیم اما سازمان آب و برق به آن‌ها توجه نکرد.

به گزارش خوزنامه، محمد سبزه زاری ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه، با اشاره های اخیر در خوزستان، اظهار داشت: از ابتدای سال زراعی جاری که از یک مهرماه ۹۷ آغاز و تا ۲۸ اردیبهشت‌ماه ۹۸ ادامه داشت، مجموع بارش کل استان بیش از ۵۲۱ میلی‌متر بود.

وی افزود: این مقدار در مقایسه با مقدار بلندمدت آن در همین بازه زمانی ۶۳٫۵ درصد افزایش و در مقایسه با مقدار آن در دوره مشابه سال گذشته افزایش ۱۵۶٫۹ درصدی داشته است.

مدیرکل هواشناسی استان خوزستان با بیان اینکه خوزستان هشتمین استان کشور از نظر میزان بارش ها بود، عنوان کرد: بارش‌ها در سه حوزه مارون، دز و کرخه در سال زراعی گذشته بیش از ۳۲۰ میلی‌متر بوده که نشان دهنده افزایش چشمگیر بارش ها است.

سبزه زاری خاطرنشان کرد: متأسفانه ضعف آگاهی در یک ساختار سبب می‌شود که برخی‌ها با عدم آشنایی با ادبیات هواشناسی اقدام به مدیریت منابع آبی کنند.

وی به بحث ها درباره پیش بینی سیل اخیر خوزستان اشاره کرد و افزود: نخستین اطلاعیه در مورد احتمال بارش شدید باران را یکم فروردین و اخطاریه را دوم فروردین‌ماه در سه حوزه مارون، دز و کارون صادر کردیم و به سازمان آب و برق اعلام شد که هر چه سریع‌تر وضعیت سدها را مدیریت کنند.

سبزه زاری تصریح کرد: ما تقریباً ۹ روز قبل از واقعه یعنی با همان استانداردهای پیش بنی حوادث در آمریکا، اخطاریه ها را صادر کردیم اما سازمان آب و برق به آن‌ها توجه نکرد.

مدیرکل هواشناسی استان خوزستان تصریح کرد: روز ۵ فروردین‌ماه آخرین اخطاریه‌ها را به سازمان آب و برق اعلام کردیم و روز ششم فروردین بارش‌ها آغاز شد اما همچنان مدیران سد تراز کرخه را ۲ متر پایین‌تر از تراز نهایی سد نگه داشتند.

وی افزود: پیش‌بینی‌های ما ۲ بارش سنگین با هسته‌های ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلی‌متر بارندگی را نشان می‌داد اما اگر با ۵۰ درصد خطا نیز به این پیش‌بینی توجه می‌شد بازهم برای سدها خطرآفرین بود.

سبزه زاری با بیان اینکه سازمان آب و برق به‌صورت جداگانه یک مرکز تحقیقات آب جهت انجام پیش‌بینی بارش‌ها ایجاد کرده است، گفت: این مرکز خشکسالی در همه حوزه‌های آبریز کشور را اعلام کرد و مدیران سازمان آب و برق براساس آن عمل کردند اما هنگامی‌که در مخمصه افتادند سازمان هواشناسی را مقصر اعلام کردند.

مدیرکل هواشناسی خوزستان تأکید کرد: مدیران سازمان آب و برق می‌توانستند ۲۰ روز قبل از رسیدن سیلاب به سدها آن‌ها را بازکرده و با نیاز به بازگشایی کامل دریچه‌ها و ایجاد خسارت برای مردم نشوند. اکنون نیز حجم زیادی از بارش‌های برفی مناطق کوهستانی در حال آب شدن هستند و حجم آب قابل‌توجهی را به سمت سدها سرازیر می‌کند.

وی در ادامه به پدیده گرد و خاک در استان اشاره کرد و گفت:بیشتر گرد و غبارهای خوزستان مربوط به جنوب عراق و شمال عربستان است این درحالی است که متأسفانه در عراق فقط چهار نقطه هواشناسی در شهرهای بغداد، سلیمانیه، بصره و نجف وجود دارد.

سبزه زاری  خاطرنشان کرد: عراق کشوری است با وسعت بسیار زیاد و کمترین تعداد ایستگاه هواشناسی و این امر سبب شده تا از سوریه به سمت ایران هیچ گزارش هواشناسی دقیقی نداشته باشیم.

|
به اشتراک بگذارید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.