امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ - 21 جماد أول 1446
شناسه خبر : 3964
  پرینتخانه » ا فوری/کوتاه, اجتماعی, اخبار تیتر سه, اخبار تیتر یک, اقتصادی, تیتر دوم-اسکرول زیر, خوزستان تاریخ انتشار : 22 دسامبر 2019 - 6:02 |

واردات گندم | منابع ارزی صرف حمایت از کشاورز خارجی می‌شود

خوزنامه | دولت در حالی با وجود محدودیت منابع ارزی کشور، واردات گندم را کلید زده که متولیان تولید گندم اعلام کرده بودند در صورت همکاری دولت در خرید تضمینی، نیازی به واردات نخواهد بود.

به گزارش خوزنامه | طی روزهای اخیر، منابع آگاه به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که ایران طی هفته‌های گذشته از روسیه و کشورهای عضو اتحادیه اروپایی نظیر آلمان یک میلیون تن گندم خریداری کرده است. این واردات در حالی کلید خورده که به گفته متولیان تولید، کسری مورد نیاز کشور از منابع داخلی قابل تأمین بود. بر این اساس امسال کشاورزان به دلیل نارضایتی از نرخ قیمت خرید تضمینی، بخشی از گندم تولیدی را تحویل دولت ندادند و دولت که سال گذشته قیمت هزار و ۷۰۰ تومان را برای خرید تضمینی گندم تعیین کرده بود حاضر نشد با نرخی بالاتر از این میزان گندم را از کشاورزان خریداری کند.

به گزارش مهر، این در حالی است که کشاورزان اعلام آمادگی کرده بودند در صورتی که دولت حاضر به خرید محصول آنها با یک نرخ توافقی شود تمام کسری موجود

را تأمین کنند.

در همین زمینه عطاالله هاشمی، رئیس‌بنیاد ملی گندمکاران کشور گفته بود: نیازی به واردات گندم نیست و گندم به اندازه کافی در کشور وجود دارد.دولت اگر بخواهد در شرایط فعلی گندم وارد کند قیمت هر کیلوگرم گندم وارداتی برای آنها حدود دو هزار و ۹۰۰ تومان تمام می‌شود بنابراین ما به آنها پیشنهاد کردیم که با قیمت توافقی دو هزار و ۵۰۰ تومان برای هر کیلوگرم، کسری موجود را از منابع داخلی تأمین کنند.

وی با بیان اینکه مسئولان اعلام کرده‌اند برای تأمین ذخایر استراتژیک به ۱/۵ تا دو میلیون تن گندم نیاز دارند، افزوده بود تمایل مسئولان بیشتر به واردات است اما اگر دولت قیمت پیشنهادی ما را قبول کند کسری موجود ظرف حدود دو هفته از منابع داخلی تأمین می‌شود چون گندم در انبارهای کشاورزان موجود است.

در همین زمینه یک منبع آگاه در وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: قیمت جهانی گندم بسته به نوع و کیفیت آن متفاوت و هرتن از حدود ۱۹۰ دلار تا ۲۷۰ دلار در مبادی متغیر است. وقتی گندم به بنادر ایران می‌رسد هزینه‌های دیگری از جمله هزینه کشتی، حمل، بیمه، دموراژ و … نیز به آن افزوده می‌شود ضمن اینکه برای حمل آن از بنادر به دیگر نقاط کشور نیز حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ تومان کرایه بابت هر کیلوگرم حمل به آن اضافه می‌شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: کشوری که خودش می‌تواند گندم تولید کند نباید وابسته به واردات باشد و باید از تولیدکنندگان خودش حمایت و پشتیبانی کند. نه اینکه منابع ارزی کشور را به حمایت از کشاورزان خارجی اختصاص دهد.

با این وجود، مشخص نیست دولت با چه سیاستی تصمیم گرفته که منابع ارزی را صرف واردات گندم کند آن هم در شرایط حساسی که کشور ما در آن قرار دارد و صرفه جویی ارزی بیش از هر زمان دیگری ضروری است. ضمن اینکه واردات کالاهای اساسی در سال گذشته با ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی نتایج خوبی را به دنبال نداشت و بسیاری از کارشناسان درباره ایجاد رانت گسترده در این حوزه خبر دادند و دولت ناچار شد در برخی کالاها ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی را حذف کند.

|
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.