امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ - 21 جماد أول 1446
شناسه خبر : 6612
  پرینتخانه » اجتماعی, اخبار تیتر سه تاریخ انتشار : 15 دسامبر 2021 - 8:44 |

دستور رئیس جمهور مشکلات اعتباری پروژه فاضلاب اهواز را حل کرد

خوزنامه| مدیر عامل آبفا خوزستان گفت: بر اساس دستور رئیس جمهور مبنی بر تسریع در حل مشکل فاضلاب اهواز اجرای این پروژه از ۳ سال به ۲ سال کاهش یافت.

تسنیم نوشت؛ در شهر اهواز تنها بارش باران چند دقیقه‌ای باران برای گسستن شیرازه شهر و فراهم‌آوری موجبات نارضایتی مردم کفایت می‌کند، براساس قانون جمع‌آوری و هدایت آب‌های سطحی بر عهده شهرداری است اما نبود شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی و بی‌توجهی به آن در تمامی سال‌های گذشته این بار را سنگین‌تر کرده است.

از طرفی ضعف غیرقابل انکار و ناتوانی شبکه فاضلاب موجب شده تا به هنگام کمترین بارش نزولات آسمانی در سطح خیابان‌ها و پیاده‌روها انبوهی از مشکلات بهداشتی، تنفسی، دشوارسازی رفت و آمد، تردد خودروها، تعطیلی مدارس و ادارات، قفل شدن چرخ‌های شهر رقم بخورد البته مشکلات فاضلاب اهواز محدود به زمان‌های بارندگی نیست و حتی در فصل تابستان مردم این شهر با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند. بخش اعظم این مشکلات نتیجه عملکرد مدیریت آبفا و مدیران استانی و همچنین وزارت نیرو است که اقدامات آنها تاکنون به برطرف شدن کامل مشکلات منتج نشده است.

در همین راستا شناسایی نقاط بحرانی، بهبود و اصلاح شبکه فاضلاب شهر اهواز باید مدنظر مسؤولان مربوطه قرار گیرد.

محمدرضا کرمی‌نژاد مدیرعامل آبفا استان خوزستان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم پیرامون آخرین وضعیت پروژه فاضلاب اهواز اظهار داشت: در این راستا شبکه فاضلاب اهواز را به سه جبهه طرح جامع و توسعه، بازسازی خطوط ریزشی سطح شهر اهواز و آمادگی برای عبور از سیل و بارش تقسیم کردیم.

وی اجرای طرح جامع و توسعه را به قرارگاه خاتم الانبیاء نسبت داد و بیان داشت: در حال حاضر پیشرفت فیزیکی این پروژه حدود ۳ درصد بود و براساس دستوری که رئیس جمهور در نخستین بازدید خود از فاضلاب اهواز داشت، اجرای این پروژه از ۳ سال به ۲ سال کاهش یافت و در حال حاضر این پروژه از برنامه ۲ ساله خود ۳ درصد پیشرفت داشته است، ضمن اینکه در طرح جامعه توسعه‌ای شهر اهواز ۴۶ پروژه فعال وجود دارد.

مدیرعامل آبفا خوزستان در رابطه با بازسازی خطوط ریزشی سطح شهر اهواز عنوان کرد: مناطقی که فاضلاب آن زیرپای مردم بیرون‌زدگی داشت، شناسایی شدند، در حال حاضر براساس پیگیری‌های انجام شده ۸۸ نفر از پیمانکاران در ۸۸ منطقه از اهواز مشغول به کار هستند و تاکنون اثر کار را دیده‌ایم به گونه‌ای که تا حدودی فاضلاب از زیرپای مردم جمع شده اما این کار همچنان ناتمام است.

کرمی‌نژاد افزود: در حال حاضر ۶۰ جبهه کاری جدید را در دست پیمان داریم بنا را بر این گذاشتیم که تا سال جدید بتوانیم فاضلاب ریزشی را از زیر پای مردم جمع کنیم البته همه فعالیت‌های ما در جمع‌آوری فاضلاب ریزشی خلاصه نمی‌شود.

وی ادامه ادامه داد: تاکنون حدود ۲۰۰ کیلومتر کار شبکه اصلاحی در ۲ الی ۳ ماهه اخیر توسط آبفا استان صورت گرفته است و قرارگاه خاتم الانبیاء نیز ۱۳ کیلومتر فعالیت داشته است؛ این حرکت موجب شده تا بخش عمده‌ای از مشکل فاضلاب شهر اهواز برطرف شود.
مدیرعامل آبفا خوزستان با اشاره به فرارسیدن فصل بارندگی و ضرورت آمادگی برای عبور از این جریان تصریح کرد: برای نخستین بار در ایستگاه‌های پمپاژ شهر اهواز ۲۸۶ پمپ نصب شده پیش از این آمار پمپ‌های نصب شده بسیار کمتر از این بوده است، ضمن اینکه ۵۰ پمپ رزرو و آماده‌سازی همه تابلوهای برق انجام شده است.

کرمی‌نژاد در مورد وضعیت تصفیه‌خانه‌های غرب و شرق اهواز گفت: فعالیت‌های مربوط به تصفیه‌خانه شرق اهواز تقریبا به اتمام رسیده و در حال گذراندن مراحل آزمایشی است، تنها جزیی از خط اتصال ارتباطی میان شبکه و تصفیه‌خانه باقی مانده که در صورت تکمیل شبکه برقرار خواهد شد در غرب اهواز نیز فعالیت‌های لازم در راستای راه‌اندازی این تصفیه‌خانه آغاز شده است.

وی در رابطه با اعتبارات تخصیص یافته به این پروژه با تأکید رئیس جمهور اظهار داشت: در این زمینه دو اعتبار ۸۰۰ و ۱۳۰ میلیارد تومانی تخصیص یافته که از ۱۳۰ میلیارد تومان حدود ۱۰۸ میلیارد تومان اسناد خزانه به دست‌مان رسیده اما هنوز خبری از ۸۰۰ میلیارد تومان نیست در تماسی که اخیرا با وزیر نیرو داشتم موضوع مطرح شده و پیگیری‌های لازم در حال انجام است.

مدیرعامل آبفا استان خوزستان بیان داشت: تاکنون در مجموع ۵۰۰ میلیارد تومان برای شبکه فاضلاب اهواز هزینه شده است.

کرمی نژاد با اشاره به مشکلات ناشی از سیلاب سال ۹۸ برای مردم اهواز عنوان داشت: در راستای دستور مقام معظم رهبری پیرامون مشکلات ناشی از سیل سال ۹۸ بنا شد تا ۵۰ میلیون یورو از صندوق توسعه در اختیار فاضلاب اهواز برای رفع مشکلات واگذار شود، این مبلغ در سال ۹۹ به ۵۴۰ میلیارد تومان تبدیل و به شهر اهواز ارائه شد از زمان حضور بنده حدود ۳۰۰ میلیارد تومان از این مبلغ مانده بود که پس از ورود به عنوان پیش پرداخت به قرارگاه خاتم الانبیاء جهت آغاز و تسریع فعالیت داده شد.

وی تصریح کرد: پس از این قضیه مسئله تملک دارایی‌های دولت و اعتبارت مطرح شد و یک هزار و ۷۴۰ میلیارد تومان برای این جریان دیده شد تا این بخش از فاضلاب اهواز در مدت ۳ سال تمام شود که براساس دستور رئیس جمهور این زمان به ۲ سال کاهش یافت؛ بنابر این از امسال و سال آینده اعتبارات براساس تملک دارایی است.

مدیرعامل آبفا استان خوزستان در پایان گفت: با توجه به دستور وزیر نیرو هیچ محدودیتی در اعتبارات فاضلاب اهواز وجود ندارد و هر مقداری که هزینه کنیم، تخصیص بعدی برای ما خواهد آمد بنابر این هیچ نگرانی از جهت اعتبارات وجود ندارد.

نویسنده : سردبیر | منبع خبر : تسنیم
به اشتراک بگذارید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.