امروز : پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ - 20 جماد أول 1446
شناسه خبر : 7068
  پرینتخانه » اجتماعی, اخبار تیتر سه, اخبار تیتر یک, تیتر دوم-اسکرول زیر تاریخ انتشار : 26 فوریه 2022 - 22:46 |

ویترین‌بینی به جای خرید لباس عید

خوزنامه| یک فروشنده پوشاک گفت: وقتی مردم قدرت خرید نداشته باشند ما هم ورشکست می‌شویم. با اینکه زمان زیادی تا عید نوروز باقی نمانده اما فروش روزانه ما بسیار پایین است.

سال که به اسفندماه می‌رسد و هوا از عطر شکوفه‌های سپید و زرد و صورتی بهار پُر می‌شود، خاطرات کودکی در آسمان زندگی نقش می‌بندد و پَر خیال می‌رود به خاطره‌ها‌ی رنگ به رنگ لباس‌های تا نخورده و کفش‌های براقی که در استقبال از فروردین زیبا رخ می‌نمایند و به شب‌هایی که با شوق پوشیدن پیراهن‌های نو به سپیده‌دم پیوند می‌خورد و این شور و اشتیاق باقی می‌ماند تا لحظه‌ی ترکیدن بمب تحویل سال.

خیابان‌های اسفندماه همیشه شلوغ است از ازدحام مردمی که در تدارک خرید نوروز هستند. ساعت از چهار نیمروز که بگذرد گام‌های تند و کند خریداران بر سنگ‌فرش‌های بازار صدا می‌کند. گام‌هایی که از یک پاساژ به پاساژی دیگر و از مغازه‌ای به مغازه‌ی دیگر و گاه از یک سمت شهر به سمت دیگر شهر می‌روند.

آنهایی که مایه‌دارترند برای خرید به بالای شهر می‌روند و دیگرانی که تعدادشان بیشتر است به مرکز شهر روی می‌آورند و برخی نیز پوشاک عید را از بساط‌های رنگین و ارزان‌قیمت دست‌فروشان حاشیه خیابان‌ها می‌خرند و بسیاری از این دیگران، در امروزی که اقتصاد چون ماری زخمی چنگ انداخته بر گلوی عابران گذرگاه نوروز،فقط نظاره‌گر ویترین‌های برق انداخته و نورافشان هستند. افرادی که آمارشان در یک حساب و کتاب ساده‌ی ریاضی به طرز شگفت‌انگیزی درگیر افزایش تصاعدی است.

فقط قیمت می‌کنیم

در عصر اولین روزهای اسفند، همهمه در بازار امام اهواز موج می‌زند. خانم صنیعی معلم است و به همراه دو فرزندنش برای خرید پوشاک عید آمده است.

او می‌گوید: فعلا برای قیمت کردن و دیدن و حساب کتاب کردن آمده‌ایم. همسرم هم معلم است و با هم برنامه‌ریزی کرده‌ایم که عیدی‌ من صرف خرید رخت و لباس بچه‌ها شود. اما شما بگویید با یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان که نمی‌شود یک دست لباس کامل خرید. قیمت یک شلوار به صورت میانگین ۴۵۰ تا ۵۰۰ تومان و قیمت یک مانتو معمولی هم از ۴۰۰ تومان شروع می‌شود.

پوشاک اولویت زندگی نیست

آقای طاهری کارمند دولت است. او که به ویترین مغازه کت‌وشلوار فروشی چشم دوخته است،گفت: دیوار کارمندان دولت از همه کوتاه‌تر است. چندین سال است که تقاص بدحال بودن اقتصاد بر گُرده و گردن ماست.

از او پرسیدم که قصد خرید دارید؟ گفت قصد خرید هم که باشد مگر حقوق کفاف می‌دهد! آخرین کت و شلوار را برای شب عروسی خریدم. الان اولویت زندگی مخارج بچه‌ها و پرداخت اقساط و تهیه اقلام خوراکی و وسایل مورد نیاز زندگی است. هر طور هم که حساب کنیم، همیشه بدهکاریم.

نمی‌توانیم تخفیف بدهیم

آقای بروایه در بازار مرکزی زیتون کارمندی مانتو فروشی دارد ، او که مشغول چانه‌زدن با مادر و دختری است که برای خرید مانتو آمده‌اند، گفت: مشتری از ما انتظار تخفیف دارد اما فروش زیر قیمت برای ما نمی‌صرفد. مشتری باور نمی‌کند اما دوره‌زمانه‌ای شده که اگر جنسی را هزار تومان کمتر بدهیم، ضرر کرده‌ایم.

مردم نمی‌توانند بخرند

خانم یاوری در مرکز شهر بوتیک لباس زنانه دارد، او با گلایه از کساد بودن بازار و کاهش شدید قدرت خرید مردم گفت: وقتی مردم قدرت خرید نداشته باشند ما هم ورشکست می‌شویم.

او ادامه داد: با اینکه زمان زیادی تا عید نوروز باقی نمانده اما فروش روزانه ما بسیار پایین است. حتی اگر سود را هم در نظر نگیریم و برخی اجناس را به قیمت خرید بفروشیم،باز هم مردم نمی‌خرند.

نمک پاشی مزون‌های لاکچری بر زخم قشر متوسط

اما در میان این اقتصاد بیمار و بدحال، کسانی هم هستند که رها از فشار غول خشمگین اقتصاد، با کارت‌ها و جیب‌هایی انباشه از ریال با فراغت دل در پاساژها و مزون‌های لاکچری پرسه می‌زنند. پاساژها و مزون‌هایی که قیمت هر دست لباس‌ در آنها از پایه حقوق یک کارمند دولت بیشتر است و صاحبان این مراکز خرید لاکچری به خاطر قیمت‌گذاری‌های نجومی‌شان نه بازخواست می‌شوند و نه پاسخگو هستند. آنها این اجناس را به خریدارانی می‌فروشند که معتقدند لباس هر چه گران‌تر، شیک‌تر و باکلاس‌تر و این نقطه عطفی است از تبعیض و تفاوتِ فاحش بین اقشار مختلف یک جامعه.

تشکیل پرونده برای ۱۱۰ واحد متخلف پوشاک

بهرام جباری معاون بازرسی و نظارت سازمان صمت خوزستان درخصوص فعالیت‌ مزون‌ها و کسب‌وکارهای خانگی فروش پوشاک، اظهار کرد: متاسفانه یکی از مشکلاتی که در صنعتی مثل پوشاک با آن روبه‌رو هستیم کسب و کارهای اینچنینی است. چرا که برای بررسی تخلفات گران‌فروشی در این حوزه‌ها نیازمند حکم قضایی هستیم.

وی با اشاره به گشت‌های مشترک سازمان صمت و سازمان تعزیرات حکومتی از بازارهای موجود در سطح شهر اظهار کرد: در ماه بهمن ۹۵۷ واحد صنفی فروش پوشاک و کیف و کفش مورد بازرسی قرار گرفت و برای ۱۱۰ واحد متخلف پرونده تشکیل شد که این پرونده‌ها در حال بررسی است.

مردم گران‌فروشی را گزارش کنند

جباری با تاکید بر اینکه مردم گران‌فروشی را گزارش دهند، گفت: اگر مردم فروش پوشاک بالاتر از نرخ مصوب را مشاهده کردند این موضوع را از طریق سامانه ۱۲۴ گزارش دهند.

وی با اشاره به اینکه تولیدکنندگان پوشاک در خارج استان قرار دارند، گفت: عمده پوشاک مورد نیاز مردم خوزستان از خارج استان تامین می‌شود و توزیع و عرضه آن نیز بر اساس درصد سود تعیین شده توسط هیئت عالی نظارت انجام می‌شود. جباری این را هم گفت که تفاوت قیمت میان پوشاک عرضه شده در نقاط مختلف شهری ناشی از تفاوت در نوع، برند و کیفیت پوشاک تولید شده است.

معاون بازرسی و نظارت سازمان صمت خوزستان همچنین درباره افزایش قیمت پوشاک در سال جاری گفت: قیمت پوشاک نیز تابعی از شاخص‌های مهمی نظیر قیمت پارچه، هزینه دوخت، دستمزد کارگر و جابه‌جایی است و با توجه به افزایش این هزینه‌ها قیمت پوشاک نیز افزایش یافته است.

بازار کساد است

پرویز رنجبر رئیس اتحادیه پوشاک اهواز با بیان اینکه فروشندگان از وضعیت نابسامان اقتصادی فشار زیادی را تحمل می‌کنند، گفت: رزق و روزی مغازه‌دارها بر مبنای خرید و فروش است و این در حالی است که کساد بودن بازار و کم شدن قدرت خرید مردم در این چرخه اختلال ایجاد کرده است.

او با اشاره به اینکه شیوع ویروس کرونا طی سالهای گذشته نیز مزید بر علت شده و کاسب‌ها را در تنگا قرار داده است،گفت: در حال حاضر همه نوع پوشاک در شهر اهواز موجود است و از نظر تنوع جنس مشکلی وجود ندارد فقط منتظریم ببینیم طی روزهای آینده ممکن است شاهد رونق در بازار پوشاک باشیم.

کاسب‌های مرکز شهر با انصاف‌ترند

رنجبر در خصوص تفاوت قیمت در بین بازارهای مرکز شهر و مناطقی مثل کیانپارس گفت: کاسب‌های مرکز شهر قدیمی‌ترند و انصاف بیشتری دارند و اکثرا صاحب مغازه هستند اما فروشندگان بالای شهر چون معمولا در مکان‌های اجاره‌ای کاسبی می‌کنند، اجناس را با قیمت بالاتری می‌فروشند.

وی عنوان کرد: که اگر تخلف گران‌فروشی از سوی مردم گزارش شود، توسط ارگان‌های ذیربط مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

گرانی ۶۰ درصدی پوشاک

حسین آقاکوچکی رئیس اتحادیه پیراهن‌دوزان و پیراهن‌فروشان پایتخت نیز اظهار کرد: امسال سال سختی برای تولید کنندگان و فروشندگان پوشاک بود چون مواد اولیه تولید پوشاک به سختی به دست تولید کنندگان می‌رسید.

وی با بیان اینکه نخ و پارچه بیش از ۴۰ درصد افزایش قیمت داشته است، افزود: به دلیل گرانی مواد اولیه، تولید انواع پوشاک زنانه، مردانه و بچه گانه افزایش بالای ۶۰درصد را تجربه کرده است.

نویسنده : سردبیر | منبع خبر : فارس
به اشتراک بگذارید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.