- موشک اکتمز شرایط جنگ اوکراین را تغییر میدهد؟
- تکذیب افزایش ۴۰درصدی قیمت بنزین در سال آینده
- حاجی دلیگانی: دولت برای آقای ظریف لایحه داد!
- دستور تعیین تعرفه جدید گاز خانگی ابلاغ شد/گازخانگی گران میشود
- بازداشت ۳ مظنون در پی پرتاب منور به خانه نتانیاهو
- خانه نتانیاهو مورد حمله قرار گرفت
- مدارس پنج شهر خوزستان غیرحضوری شد
- فراتر از قتل یک پزشک
- حادثه برای وزیر صمت/ وزیر بایددر بیمارستان بستری باشد
- مارکو روبیو گزینه ترامپ برای وزارت امور خارجه؛ نظراتش درباره ایران، اوکراین و مقاومت چیست؟
- واتساپ رفع فیلتر شده است
- ۶ شاخص جدید دهکبندی برای حذف احتمالی یارانه نقدی
- دلار به بالاترین میزان ۴ ماهه خود رسید
- اکبر زنجانپور در بیمارستان بستری شد
- اسرائیل زد، ما نزدیم، دلار بالا رفت
خشک شدن دریاچه حمرین عراق؛ آیا ایران مقصر است؟
خوزنامه| بزرگترین منبع آب در شمال شرقی بغداد یا همان دریاچه حمرین در شرف خشک شدن کامل است. این دریاچه که دریاچه سد دیاله نیز خوانده میشود تمام مناطق دیاله را آبیاری میکند.
به گزارش يورو نيوز، عون ذیاب، مشاور ارشد وزارت منابع آب عراق روز جمعه با اعلام این خبر اضافه کرد: «میزان آب به شدت کاهش پیدا کرده است و مخزان در حال حاضر تنها صد و سی میلیون متر مکعب آب دارد، در حالی که به طور طبیعی بیش از دو میلیارد متر مکعب آب را نگه میدارد.»
به گفته این مسئول عراقی، این وضعیت علل متعددی دارد. از جمله خشکسالی طولانی مدت و کاهش آبرسانی از رودخانه سیروان به دلیل سدزدن و برنامههای تغییر مسیر آب در بخش ایرانی رودخانه.
البته به گفته این مسئول این اولین بار نیست که میزان آب دریاچه حمرین به این شدت کاهش پیدا کرده است. در سال ۲۰۰۹ نیز این دریاچه تقریباً به طور کامل خشک شد و تنها باریکهای آب در آن جریان داشت.
اما نگرانی مسئولان عراقی از این بابت است که این منطقه به هیچ منبع آب دیگری دسترسی ندارد و نتایج این کمآبی در این منطقه کشت و زراعی را نباید دستکم گرفت. عون ذیاب میگوید عراق از ایران خواسته است تا میزان آب را افزایش دهد و گرنه تنها راهکار باقیمانده «دعای باران» برای سال آینده خواهد بود.
این مشکل تنها مختص استان دیاله نیست بلکه کل کشور عراق را درگیر کرده است. بنابر پیشبینیهای بانکجهانی، در صورتی که هیچ تغییر بنیادین در ساختار و مدیریت آب عراق صورت نگیرد، این کشور ۲۰ درصد از منابع آبی خود را در چند سال آینده از دست خواهد داد. عراق در فهرست پنج کشوری است که بیش از همه از تغییرات اقلیمی رنج میبرد و به شدت در خطر بیابانزایی قرار دارد.
کشورهای همسایه عراق نیز نظیر ایران و سوریه و ترکیه با کاهش بارشها مواجهند و باید به طور برنامهریزی شده با این مسأله روبرو شوند.
تغییرات اقلیم , خشکسالی , عراق
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.