- موشک اکتمز شرایط جنگ اوکراین را تغییر میدهد؟
- تکذیب افزایش ۴۰درصدی قیمت بنزین در سال آینده
- حاجی دلیگانی: دولت برای آقای ظریف لایحه داد!
- دستور تعیین تعرفه جدید گاز خانگی ابلاغ شد/گازخانگی گران میشود
- بازداشت ۳ مظنون در پی پرتاب منور به خانه نتانیاهو
- خانه نتانیاهو مورد حمله قرار گرفت
- مدارس پنج شهر خوزستان غیرحضوری شد
- فراتر از قتل یک پزشک
- حادثه برای وزیر صمت/ وزیر بایددر بیمارستان بستری باشد
- مارکو روبیو گزینه ترامپ برای وزارت امور خارجه؛ نظراتش درباره ایران، اوکراین و مقاومت چیست؟
- واتساپ رفع فیلتر شده است
- ۶ شاخص جدید دهکبندی برای حذف احتمالی یارانه نقدی
- دلار به بالاترین میزان ۴ ماهه خود رسید
- اکبر زنجانپور در بیمارستان بستری شد
- اسرائیل زد، ما نزدیم، دلار بالا رفت
خطر خشکسالی خوزستان را تهدید میکند
خوزنامه| رییس دانشکده آب و محیط زیست دانشگاه شهید چمران اهواز نسبت به بحرانیتر شدن شرایط منابع آبی در خوزستان هشدار داد و گفت: ادامه طرحهای انتقال آب، سدسازی و توسعه کشاورزی در بالادست حوضههای آبی خوزستان، این استان را با خشکسالی انسان ساخت مواجه میکند.
مهدی قمشی اظهار کرد: با توجه به طرحهای انتقال آب و سدسازیهایی که انجام شده و یا در حال اجراست، برای خوزستان وضعیت امیدوارکنندهای پیش بینی نمیکنیم و شرایط آبی در این استان سال به سال بدتر میشود.
وی افزود: با سدهایی که روی رودخانه کرخه در حال ساخت است حتی در صورت بارشهای نرمال، باید اینطور تلقی کنیم که از هر سه سال، یک سال نرمال و ۲ سال خشک پیش رو داشته باشیم و با خشکسالی انسان ساخت مواجه خواهیم شد.
قمشی اضافه کرد: در حوضه کرخه در بالادست علاوه بر ادامه سدسازیها، توسعه بخش کشاورزی هم اتفاق افتاده که اینها نشانههایی است از اینکه شرایط آّبی خوزستان در سالهای آینده به مراتب بدتر میشود.
به گفته وی، سد مارون۲ در بالادست حوضه مارون نیز قرار است ساخته شود که امیدواریم در اجرای این طرح تجدیدنظر شود.
این استاد دانشگاه با اشاره به طرحهای جدید انتقال آب در بالادست حوضه کارون، گفت: برنامهریزی برای اجرای سد خرسان، طرح ونک سولگان، بهشت آباد و سد تنگه سرخ انجام شده که با اجرای این طرحها چشم انداز خوبی برای خوزستان پیش بینی نمیشود و شرایط پرتنش آبی خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: این طرحها بیانگر این است که وضع حوضههای کارون، مارون، دز و کرخه در سالهای آینده نه تنها بهتر نخواهد شد بلکه شرایط بدتری را تجربه خواهیم کرد، چرا که هر چه در بالادست سدهای بیشتری ساخته شود و مصارف با توسعه در بخشهای مختلف افزایش پیدا کند، پایین دست سهم کمتری از آب خواهد داشت و مشکلات بیشتری به ویژه گریبانگیر محیط زیست خواهد شد بنابراین وضعیت نامطلوبی هم در محیط زیست و هم در اجرای برنامههای توسعهای در خوزستان پیش بینی میشود.
بر اساس این گزارش، خوزستان با وجود داشتن پنج رودخانه دائمی از ۲ دهه پیش با تنش آبی در همه حوضههای آبریز مواجه بوده است. سال آبی گذشته، دومین سال متوالی با خشکسالی شدید در خوزستان بود که ممنوعیت کشت تابستانه در حوضه کرخه و ممنوعیت کشتهای پرمصرف در استان را به دنبال داشت.
تا کنون ۱۰ طرح انتقال آب از سرشاخههای کارون بزرگ (کارون و دز) به فلات مرکزی با حجم بیش از ۲ میلیارد مترمکعب اجرا شده یا در حال اجراست همچنین خبرهایی از برنامهریزی برای اجرای طرحهای جدید نیز منتشر شده است.
سدسازی در بالادست حوضه کرخه و مارون نیز همچنان ادامه دارد.
اجرای طرحهای انتقال آب و کاهش شدید آبدهی این رودخانه علاوه بر تنشهایی که به بخش آب شرب و بهداشت و کشاورزی خوزستان وارد کرده، محیط زیست این استان را نیز دستخوش بحران کرده که یکی از آنها شکلگیری کانونهای ریزگرد است.
بحران خشکسالی , خشکسالی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.