- تصویب قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام انرژی هستهای
- موشک اکتمز شرایط جنگ اوکراین را تغییر میدهد؟
- تکذیب افزایش ۴۰درصدی قیمت بنزین در سال آینده
- حاجی دلیگانی: دولت برای آقای ظریف لایحه داد!
- دستور تعیین تعرفه جدید گاز خانگی ابلاغ شد/گازخانگی گران میشود
- بازداشت ۳ مظنون در پی پرتاب منور به خانه نتانیاهو
- خانه نتانیاهو مورد حمله قرار گرفت
- مدارس پنج شهر خوزستان غیرحضوری شد
- فراتر از قتل یک پزشک
- حادثه برای وزیر صمت/ وزیر بایددر بیمارستان بستری باشد
- مارکو روبیو گزینه ترامپ برای وزارت امور خارجه؛ نظراتش درباره ایران، اوکراین و مقاومت چیست؟
- واتساپ رفع فیلتر شده است
- ۶ شاخص جدید دهکبندی برای حذف احتمالی یارانه نقدی
- دلار به بالاترین میزان ۴ ماهه خود رسید
- اکبر زنجانپور در بیمارستان بستری شد
همه طرحهای حمایتی برای جبران ضررهای کرونا
خوزنامه| دولت تا اینجای کار از پنج طرح حمایتی برای جبران ضررهای ناشی از شیوع ویروس کرونا مطرح کرده که اغلب آنها مربوط به کسبوکارها است. البته بعضا افراد عادی را هم شامل میشود. قرار است در این هفته یارانه کرونایی با مبلغی بین ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان نسبت به تعداد اعضای خانواده، به یک و نیم تا سه میلیون خانوادهای که درآمدی ندارند پرداخت شود.
به گزارش خوزنامه، همچنین افراد شاغلی که به خاطر شیوع ویروس کرونا درآمد خود را از دست دادهاند میتوانند تسهیلات قرضالحسنه یک تا دو میلیونی خرید دریافت کنند که بازپرداخت آن روی یارانه ماهانه محاسبه میشود. بانکها بازپرداخت اقساط وامهای قرض الحسنه افراد حقیقی و وامهای مربوط به کسبوکارهایی که از شیوع ویروس کرونا متضرر شدهاند را سه ماه عقب انداخته و لازم نیست تا پایان اردیبهشت نگران پرداخت اقساط وامشان باشند. معافیت مالیاتی درآمد بنگاههای اقتصادی افزایش پیدا کرده و قبض آب و برق کسب و کارهایی که در پرداخت مبلغ قبوض به مشکل میخورند، تا پایان اردیبهشتماه به تعویق میافتد.
بسته حمایتی ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومانی برای خانوادههای بدون درآمد
سازمان برنامه و بودجه از یارانه کرونایی رونمایی کرده. در این طرح دولت بسته حمایتی برای اقشار آسیبپذیر و بدون درآمد ثابت اختصاص داده است. محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه میگوید کسانی را که شغل خاصی برای تامین درآمد ثابت ندارند، توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شناسایی شدهاند که تا پایان اسفند ماه جاری یک بسته حمایتی اختصاص یافته و به آنان مبالغی پرداخت خواهیم کرد.
آنطور که محمد شریعتمداری، رئیس کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفته، این افراد قرار است با کمک بانک اطلاعات ایرانیان شناسایی یا ثبتنام شوند. رضا عوضپور، رئیس امور سلام و رفاه اجتماعی سازمان برنامه و بودجه میگوید بر اساس برآوردها، حدود یک و نیم میلیون خانوادهای که درآمدی ندارند، توسط سازمان هدفمندی یارانهها شناسایی شدهاند و در هفته آخر اسفند، اولین بسته حمایتی را دریافت خواهند کرد. البته رئیس سازمان برنامه و بودجه از شناسایی سه میلیون خانواده بدون درآمد ثابت سخن گفته و معلوم نیست این یارانه قرار است دقیقا به چند خانواده پرداخت شود.
مبلغ بسته حمایتی که قرار است در روزهای پایانی اسفند پرداخت شود، برای خانوادههای یک نفره، ۲۰۰ هزار تومان، دو نفره ۳۰۰ هزار تومان، سه نفره ۴۰۰ هزار تومان، چهار نفره ۵۰۰ هزار تومان و پنج نفره یا بیشتر رقم ۶۰۰ هزار تومان خواهد بود.
تسهیلات قرضالحسنه برای مشاغل آسیبدیده
اعتبار خرید، یکی دیگر از طرحهای حمایتی دولت از خانوادههایی است که بر اثر ویروس کرونا متحمل ضرر و زیان شدهاند. رضا عوضپور، رئیس امور سلامت و رفاه اجتماعی سازمان برنامه و بودجه میگوید بر اساس این تصمیم دولت، کارگران ساختمانی، کارگران فصلی و روزمزد، دستفروشان، رانندگان تاکسی و کارگران رستورانها میتوانند یک تا دو میلیون تومان خرید اعتباری انجام دهند. در برآورد اولیه حدود سه میلیون خانوار مشمول این طرح شناسایی شده اند و این تسهیلات با کارمزد چهار درصد است و بعد از ثبت نام متقاضیان و استحقاقسنجی افراد، به نوبت پرداخت خواهد شد.
اعداد و ارقام رئیس سازمان برنامه و بودجه، کمی متفاوت است. محمدباقر نوبخت میگوید چهار میلیون خانواده شناسایی شدهاند که دارای مشاغل خرد هستند و به خاطر شیوع ویروس کرونا و کسادی بازار شب عید، با مشکلات اقتصادی و معیشتی مواجه هستند. به گفته نوبخت، این وام یک تا دو میلیونی به صورت قرضالحسنه و بدون ضامن در نظر گرفته شده است. او میگوید نرخ سود این وام ۱۲ درصد است که هشت درصد آن توسط سازمان برنامه و بودجه و چهار درصد توسط متقاضی پرداخت میشود. بازپرداخت اقساط بعد از سه ماه تنفس، به مدت ۲۷ ماه خواهد بود که مبلغ آن ماهانه حدود ۸۰ هزار تومان است. این مبلغ قرار است از محل یارانه نقدی متقاضیان پرداخت شود. بر اساس گفتههای نوبخت، کسانی که این تسهیلات را دریافت میکنند، نیازی به بازپرداخت آن ندارند و اقساط آن از یارانه ماهانهشان کم میشود.
تعویق سه ماهه اقساط وامهای بانکی
اقساط وام بانکی، سه ماه عقب افتاد. عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی تصمیم نهایی شورای پول و اعتبار برای عقب افتادن اقساط وامها را اعلام کرده است. همتی با اشاره صاحبان کسبوکارها، به خصوص حرفههای کوچک که به دلیل شیوع ویروس کرونا دچار ویروس کرونا شدهاند، میگوید اقساط تسهیلات آنها و همچنین تسهیلات قرضالحسنه کل مشتریان بانکی، طی ماههای اسفند ۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۹۹ بدون هیچگونه جریمه با کارمزد به انتهای اقساط آنها منتقل میشود. باید توجه داشته باشید که نیازی به مراجعه حضوری به بانکها برای تعویق اقساط نیست. دبیر شورای هماهنگی بانکهای دولتی و نیمه دولتی میگوید مشتریان بانکهای دولتی و نیمه دولتی آسیب دیده از شیوع ویروس کرونا به شعب بانکها برای تعویق اقساط مراجعه نکنند. با توجه به بخشنامه بانک مرکزی آن دسته از مشتریانی که از بابت شیوع ویروس کرونا دچار مشکل مالی شدهاند و خودشان تشخیص میدهند که واجد شرایط مفاد بخشنامه ابلاغی هستند و مشمول تعویق اقساط وامهایشان به مدت سه ماه میشوند، تقاضا داریم به شعب بانکها مراجعه نکنند.
آنطور که در مصوبه شورای پول و اعتبار آمده، دولت مصداقهای کسبوکارهای کوچک که مشمول تعویق اقساط وام میشوند را مشخص خواهد کرد. در این مصوبه آمده، صاحبان کسبوکارها بهویژه کسبوکارهای کوچک که بهدلیل شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا متضرر و با مشکلات مالی مواجه شدهاند، مساعدت خواهند شد. علاوه بر کسبوکارهایی که توسط دولت مصداق این طرح اعلام میشوند، قرار است کلیه اشخاصی که از بانکها و موسسههای اعتباری وام قرضالحسنه دریافت کردهاند، مشمول این مصوبه شوند.
وامهای قرض الحسنه همان تسهیلاتی هستند که با کمترین نرخ بهره در اختیار مشتریان قرار میگیرند. از جمله آنها میتوان به وام ازدواج، وام درمان بیماری یا وام تامین مسکن اقشار خاص اشاره کرد. از آنجایی که این وامها سودی برای بانک ندارند و صرفا برای مساعدت متقاضی ارائه میشوند، مشمول دستورالعمل جدید شورای پول و اعتبار شدهاند. گفته میشود صرفا کسانی مشمول این دستورالعمل هستند که در سال ۹۸ دست کم یک قسط از وامشان را پرداخت کرده باشند.
اگر وام قرضالحسنه گرفتهاید خیالتان راحت، اما اگر جزو مشاغل و کسبوکارهایی هستید که با توجه به شیوع ویروس کرونا دچار مشکل شدهاید، صرفا در صورتی که جزو یکی از مشاغل زیر باشید، اقساط وامهای بانکیتان سه ماه عقب میافتد.
۱- مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده اعم از رستورانها، بوفهها، طباخی، تالارهای پذیرایی، قهوهخانهها، اغذیه فروشیها (و موارد مشابه به تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت)
۲- مراکز مربوط به گردشگری شامل هتلها، هتلآپارتمانها، مجتمعهای جهانگردی و گردشگری، مهمانپذیرها، مهمانسراها، مسافرخانهها، زائرسراها، مراکز بومگردی، مراکز اقامتی و پذیرایی و تفریحی و خدماتی بینراهی (و موارد مشابه به تشخیص وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی)
۳- حمل و نقل عمومی مسافر درون شهری و برون شهری اعم از هوایی، جادهای، ریلی و دریایی
۴- دفاتر خدمات مسافرتی و گردشگری
۵- تولید و توزیع پوشاک
۶- تولید و توزیع کیف و کفش
۷- مراکز توزیع آجیل، خشکبار، قنادی، بستنی و آبمیوه
۸- مراکز و مجتمعهای ورزشی و تفریحی
۹- مراکز و مجتمعهای فرهنگی و آموزشی
۱۰- مراکز تولید، توزیع و فروش صنایع دستی
اگر شما هم مشمول شناخته شدهاید، لازم نیست نگران اقساط وام در سه ماه اسفند، فروردین و اردیبهشت باشید. البته نه به این معنا که کلا لازم نباشد اقساط وام را پرداخت کنید، بلکه این اقساط به انتهای قراردادها اضافه میشود و شما سه ماه بعد از پایان قرارداد، باید اقساط معوق را پرداخت کنید.
همچنین، اگر بازپرداخت اقساط وامتان به صورت دفعی و یکجاست، لازم نیست در سه ماه پیش رو نگران باشید. وامهای اینچنینی که موعد سررسید آنها اسفند ۹۸ و فروردین و اردیبهشت ۹۹ است، مشمول مهلت سه ماهه میشوند تا بعد از سه ماه از سررسید تسهیلات، بدهی خود را به بانک پرداخت کنند.
افزایش سقف معافیت مالیاتی بنگاههای اقتصادی
سازمان برنامه و بودجه با انتشار یک اینفوگرافی، از تصمیم دولت برای افزایش سقف درآمدهای معاف از مالیات در پی شیوع ویروس کرونا خبر داده است. بنگاههای کوچک برای اشخاص حقیقی در شرایط عادی، تا ۱۰۰ میلیون تومان از درآمدشان را معاف از مالیات هستند. حالا این رقم برای حمایت از کسب و کارها به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است. به عبارتی اگر یک بنگاه اقتصادی تا ۲۰۰ میلیون تومان درآمد داشته باشد، از پرداخت مالیات معاف است و صرفا برای درآمدهای مازاد بر ۲۰۰ میلیون باید مالیات پرداخت کند. این رقم برای اشخاص حقوقی بالاتر است. پیش از این بنگاههای کوچک برای اشخاص حقوقی تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان درآمد معاف از مالیات داشتند و حالا این رقم به ۵۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.
تمدید قبض آب و برق برای مشترکان غیرخانگی
مهلت پرداخت قبض آب و برق تمدید نشده است! اشتباه نکنید؛ این طرح برای حمایت از کسب و کارها است. وزیر نیرو مدتی پیش گفته بود افرادی که در صحبتهایم به آن اشاره داشتم، اگر در پرداخت قبوض خودشان چه برق و چه آب مشکلاتی موقت و قطعی داشته باشند، مهلت لازم داده شود و فعلاً قرار است تا پایان اردیبهشتماه زمانی است که مدارای لازم و مورد نیاز با مشترکان برای پرداخت قبوض آنها انجام میگیرد. منظور از افراد در گفتههای وزیر نیرو، کسب و کارهایی بود که مبالغ قبض آنها بالا است.
آنطور که شرکت آب و فاضلاب کشور در دستورالعمل جدید خود اعلام کرده، با توجه به شرایط خاص اقتصادی و رکود احتمالی کسب و کار تعدادی از مشترکان، شرکتهای آبفا تعامل لازم در دریافت اقساط انشعاب برای تمامی متقاضیان و قبوض آب بها برای مشترکان غیرخانگی دارای مبالغ بالا را، تا پایان اردیبهشتماه سال آینده مهیا کنند.
البته شرکت توانیر در ابلاغیهای اعلام کرده به آن دسته از مشترکان خانگی و یا سایر مصارف آمپری که درخواست استمهال هزینههای برق مصرفی را دارند، تا پایان اردیبهشت ماه سال ۹۹ مهلت پرداخت داده شود. همچنین هزینه انشعاب درخواستی متقاضیان برق در اقساط سه ماهه دریافت شود.
آمار کرونا خوزستان , اخبار کرونا خوزستان , تلفات کرونا خوزستان , کرونا , کرونا در خوزستان , کروناویروس
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.