- ۴ سناریو پیش روی دولت
- چطور شایعه تغییر معاون عمرانی استاندار ترند فضای مجازی استان خوزستان شد؟
- انتصاب سرپرستان جدید فرمانداریهای شوش و ایذه
- منابع حاصل از عوارض آلایندگی باید با نظارت سازمان محیط زیست هزینه شود
- بازخوانی دلیل تحرکات تروریستی در سوریه
- ایفای نقش ترکیه در تحرکات تروریستها تا یورش نیروهای مقاومت به اطراف حلب برای آزادسازی
- الحدیث: حجاب فقط در مکه و مدینه، بقیه شهرها ممنوع است
- تزریق اورانیوم خام به سانتریفیوژهای IR-۶
- دخالت های بیرونی در کار وزارت بهداشت؛ گره انتصابات کی باز خواهد شد؟
- اعتصاب کارکنان بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی اهواز
- تصویب قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام انرژی هستهای
- موشک اکتمز شرایط جنگ اوکراین را تغییر میدهد؟
- تکذیب افزایش ۴۰درصدی قیمت بنزین در سال آینده
- حاجی دلیگانی: دولت برای آقای ظریف لایحه داد!
- دستور تعیین تعرفه جدید گاز خانگی ابلاغ شد/گازخانگی گران میشود
حدود ۵۰ درصد نمونههایی که علائم سرماخوردگی داشتند، موارد آنفلوآنزا بودهاند / به احتمال زیاد در اواخر فصل پاییز پیک جدیدی از کرونا در کشورها رخ دهد
خوزنامه| سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ضمن ارائه توضیحاتی درباره روند بروز آنفلوآنزا در سال جاری، گفت: پس از آغاز شیوع آنفلوآنزا حدود ۳ تا ۴ ماه زمان میبرد که به پیک رسیده و سپس دوره بیماری طی شود و بر این اساس حدس میزنیم این روند بیماری تا بهمنماه ادامه داشته باشد.
ایسنا: سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ضمن ارائه توضیحاتی درباره روند بروز آنفلوآنزا در سال جاری، گفت: پس از آغاز شیوع آنفلوآنزا حدود ۳ تا ۴ ماه زمان میبرد که به پیک رسیده و سپس دوره بیماری طی شود و بر این اساس حدس میزنیم این روند بیماری تا بهمنماه ادامه داشته باشد.
دکتر شهنام عرشی، با اشاره به اینکه همه ساله با شروع فصل پاییز انتظار داریم آنفلوآنزا با شدتهای متفاوت شروع شود، گفت: اصولا تا پیش از این انتظار ما این بود که از اواسط آبانماه به تدریج موارد بیماری افزایشی شود ولی امسال برخلاف انتظار ما، این روند افزایشی هم در نیم کره شمالی و هم در کشور ما حدود ۳ یا ۴ هفته زودتر آغاز شده است و از اول مهر ماه افزایش موارد آنفلوآنزا آغاز شد.
وی افزود: بویژه در هفته گذشته موارد بیماری به شدت افزایش یافت تا جایی که حدود ۵۰ درصد نمونههایی که علائم سرماخوردگی داشتند، موارد آنفلوآنزا بودهاند. البته این آمار بسته به گروههای مختلف مقداری متفاوت است. روند بیماری آنفلو آنزا هر ساله بررسی میشود تا همکاران دانشگاهی و پزشکان در جریان باشند که بیدلیل با تشخیصهای دیگر از آنتیبیوتیکها استفاده نکنند.
او درباره علت زودتر شروع شدن روند افزایشی بروز آنفلوآنزا در سال جاری، توضیح داد: این روند تنها مختص کشور ما نیست و همانطور که ذکر شد در سایر کشورها هم روند افزایشی بروز بیماری آنفلوآنزا زودتر آغاز شده است. در طول دو سال گذشته که با شیوع بالای کرونا در کشورها مواجه بودیم، شیوع آنفلوآنزا به دلیل رعایت پروتکلهای بهداشتی نظیر استفاده از ماسک و شستن دستها، فاصلهگذاری اجتماعی و… کاهشی بود، اما امسال که کمتر شاهد رعایت پروتکلها هستیم، بروز موارد افزایشی دور از انتظار نیست. البته لازم است سایر دلایل تخصصی هم مورد بررسی قرار گیرد.
عرشی درخصوص نوع فعلی آنفلوآنزا که شیوع پیدا کرده است، اظهار کرد: اکنون بیش از ۹۵ درصد موارد آنفلوآنزا در کشور ما نوع A است و در سایر کشورها هم این روند مشاهده میشود و تعداد موارد آنفلوآنزای نوع B کمتر است. بر این اساس یک سوم موارد آنفلوآنزا در کشور H۱N۱ و حدود دو سوم نیز نوع H۳N۲ است.
- افزایش بستری مبتلایان به کرونا در خوزستان / بستری ۶۰ بیمار در بخشهای ویژه
- شهروندان خوزستانی پیک جدید کرونا را جدی بگیرند
وی درباره پیشبینی روند بروز آنفلوآنزا طی فصل سرد امسال، بیان کرد: پس از آغاز شیوع آنفلوآنزا حدود ۳ تا ۴ ماه زمان میبرد که بیماری به پیک رسیده و سپس دوره بیماری طی شود و بر این اساس حدس میزنیم این روند تا بهمنماه ادامه داشته باشد. شدت بروز آنفلوآنزا در سال جاری وابسته به رعایت بهداشت فردی و دقیقا همان پروتکلهایی است که برای پیشگیری از ابتلا به کرونا ذکر میکردیم. اگر فردی علائم سرماخوردگی داشته باشد لازم است که فاصله ایمن با او رعایت شود و حتی خود فرد سعی کند دو تا سه روز در منزل استراحت کند تا از انتقال بیماری به سایرین پیشگیری شود.
او با اشاره به روند کاهشی استفاده از ماسک در کشور، گفت: ما طی دو سال گذشته هیچ زمانی اعلام نکردیم که دیگر کسی ماسک استفاده نکند. توصیه ما همواره استفاده از ماسک بوده است؛ چون از نظر ما پاندمی کرونا خاتمه نیافته است. هنوز هم باید در مراکز پر تردد و پر تجمع و سربسته از ماسک استفاده شود و موضوع تهویه جدی گرفته شود.
وی درباره علائم بروز آنفلوآنزا، افزود: علائم بسته به شدت و ضعف بیماری در طیف موارد سرماخوردگی است. درصورتی که فردی علائم سرماخوردگی داشته باشد و دو یا سه روزه بهبود پیدا نکند باید به پزشک مراجعه کند و از مصرف خودسرانه دارو بویژه آنتیبیوتیک، پرهیز شود. با ادامهدار شدن بیماری بیش از مدت ذکر شده حتما باید به پزشک مراجعه کنند تا با تشخیص افتراقی درمانهای لازم آغاز شود.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه هنوز هم برای تزریق واکسن آنفلوآنزا دیر نشده است، تصریح کرد: زمان طلایی تزریق واکسن آنفلوآنزا قبل از شیوع بیماری و اواخر شهریور ماه است، اما ممانعتی برای تزریق واکسن در ماههای بعد هم وجود ندارد و تا بهمنماه امکان تزریق واکسن وجود دارد. البته بحث این است که ممکن است فرد پیش از تزریق واکسن به بیماری مبتلا شود؛ با این حال هنوز هم بویژه به گروههای در معرض خطر (بیماران زمینهای، افراد بالای ۶۰ سال، خانمهای باردار و…) تزریق واکسن آنفلوآنزا را توصیه میکنیم.
او درخصوص آخرین اخبار و اطلاعات بیماری کرونا در کشور نیز اظهار کرد: آخرین پیک کرونا را گذراندهایم و با اینکه هنوز تعداد موارد بستری و مرگ و میر ناشی از کووید۱۹ وجود دارد، اما این تعداد بسیار کمتر شده است، ولی هنوز زود است که بخواهیم بگوییم پاندمی کرونا به خاتمه رسیده است. فعلا در دوره آرامش نسبی کرونا قرار داریم.
وی در خاتمه تاکید کرد: از قبل پیشبینی شده است که به احتمال زیاد در اواخر فصل پاییز پیک جدیدی از کرونا در کشورها رخ دهد اما هنوز نمیتوان در این مورد نظر قطعی داد
کرونا , کرونا خوزستان , کرونا در خوزستان , کروناویروس , کرونایی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.