امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳ - 21 جماد أول 1446
شناسه خبر : 92
  پرینتخانه » اجتماعی, اخبار تیتر یک تاریخ انتشار : 14 اکتبر 2018 - 13:18 |

قبول دارم که گفتاردرمانی مفید نیست؛ اما امیددرمانی لازم است

حسن روحانی رئیس جمهور به مناسبت مراسم آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی با حضور در دانشگاه تهران ضمن تبریک به مناسبت آغاز سال تحصیلی ۹۷ گفت: آغاز سال تحصیلی به منزله احترام و کرنش در برابر علم، دانش، پژوهش و فناوری است و مخاطب این کرنش اساتید و دانشجویان ما هستند. دانشگاه در علم، در فرهنگ، در جامعه‌پذیری نسل جوان، در انضباط و قانون‌مداری و در نقش مهارت‌هایی که دانشجویان از این محیط می‌آموزند نقش دارد.

وی افزود: دانشگاه تهران به عنوان یک دانشگاه کهن، قدیمی، برتر شناخته می‌شود و آنها که در این دانشگاه درس خواندند این دانشگاه برایشان یادآور خاطرات شیرین دوران دانشجویی است. به ۵۰ سال پیش برمیگردم وقتی با همکلاسی‌ها وارد دانشگاه تهران شدیم، اساتید فرهیخته و دانشجویان پرتلاشی حضور داشتند، در همین دادگاه اخیر لاهه برخی چهره‌های دانشگاه تهران در تیم وکلای ایران بودند و یکی از وکلای ایران جزو همکلاسی‌های ما در دانشکده حقوق بود، پس دانشگاه می‌تواند مبدا تحولات باشد همانطور که امام گفت و می‌تواند مظهر اقتدار باشد همانطور که رهبری تاکید کردند.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: الان در مدیریت‌های جامعه که نگاه می‌کنیم از دور میز هیات دولت تا در مجلس و وزرات خانه‌ها اکثریت قاطع آنها پرورش‌یافته دانشگاه هستند عده‌ای هم حوزه و دانشگاه درس خواندند عده کمی هم پرورش‌یافته حوزه هستند.

وی با بیان اینکه دانشگاه نقش مهمی در مدیریت آینده جامعه دارد، گفت: اگر امروز نقصی از مدیران گرفته می‌شود و نقد واردی مطرح می‌شود، بپذیریم به نوعی نقد بر دانشگاه هم هست چون این افراد در همین مرکز تربیت شدند و فرهیخته شدند و با ورود به همین دانشگاه احساس شخصیت و نشاط بیشتر کردند.

روحانی یادآور شد: آنها که وارد دانشگاه می‌شوند می‌دانند کلمه دانشجو بسار زیباست در دانشگاه دو واژه بسیار زیبا و غرور آفرین وجود دارد؛ دانشجو و استاد. استاد به معنی عام کلمه است در کلاس به هر کسی تدریس می‌کند استاد می‌گویند پس نقش دانشگاه برای ما مهم است.

رئیس‌جمهور تاکید کرد: علت موفقیت‌هایمان در دولت یازدهم از امید به آینده شروع شد نه با کار و برنامه‌ریزی ما. قبل از برنامه و کار و تلاش ما، دیدگاه مردم نسبت به آینده جامعه را درمسیر جدیدی قررار داد آن زمان هنوز دولت را شروع نکرده بودیم.

روحانی ادامه داد: در سال ۹۲ من انتخاب شدم قرار بود دولت را انتخاب کنیم؛ که به محض انتخاب دلار ارزان شد، امید بیشتر شد؛ چرا که مردم با فضای امن‌تر آشنا شدند، هنرپیشه سینما، کارگردان و نویسنده امیدوار شده بودند، دانشجو هم امیدوار شده بود چون می‌دانستند ۱۶ آذر می‌توانند حرف بزنند.

رئیس دولت دوازدهم افزود: نقد بیش از حد نمی‌تواند مفید باشد، به حدش هم مفید است و هم لازم. اگر کسی برادر مومنش را در فضای دونفری نقد کند، به وی زینت داده است اما اگر همین نقد را در فضای عمومی بیان کند نگران و ناراحتش کرده است. در زندگی اجتماعی هم این چنین است در زمینه دولت و حکومت هم همین است. برخی از اساتید را ندیده‌ام که مصاحبه کنند اما مرتب برای من نامه می‌نویسند که این تاثیرگذارتر است، استادی است که در زمینه اقتصادی نقد دارد که نامه می‌نویسد که من می‌خوانم و تشکر می‌کنم.

وی با اشاره به اینکه نقد مانند نمک است که اگر زیاد زیاد باشد غذا شور می‌شود و نمی شود خورد. دانشجو باید نقاد باشد، اما نقدها باید با اطلاعات کافی باشد. فردا با برخی اقتصاددان‌هایی که نامه سرگشاده نوشتند دیدار می‌کنم و برخی حرف‌هایم را به آنان خواهم زد. ما وقتی از موضوعی نقد می‌کنیم باید شرایط کشور را بدانیم، شما وقتی دستور ورزش به فردی می‌دهید باید به سن و شرایط او هم توجه کرد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه شرایط کشور همیشه یکسان نیست در هر شرایطی باید ببینیم راه چیست، گفت: چه چیزی باعث شد در دولت یازدهم پیشرفت کنیم؟ امید مردم. آنان امیدوار بودند و می‌دیدند که روز به روز شرایط بهتر می‌شود. پیامبر فرمود امید ما به گشایش‌هاست ما باید بدانیم گره‌ها باز و بن بست‌ها از بین می‌رود.‌ ما باید نسبت به آینده امیدوار باشیم.

وی ادامه داد: یک پزشکی به یک مریض می‌رسد می‌گوید خیلی دیر آمدی دعا کن، اما دکتر دیگری به او بگوید چرا ناراحتی خوب می‌شود این فرد بیست درصد خوب می‌شود. باید امید درمانی صورت گیرد. ما امروز در جامعه نیاز به امید به فردا داریم، نمی‌خواهم بگویم امروز مردم ما مشکلی ندارند.

روحانی گفت: من هر روز لیست قیمت اجناس را می‌بینم می‌دانم وضع زندگی مردم چگونه است مخصوصا آن‌هایی که حقوق ثابت دارند اما ما باید در برابر شرایط جدید تسلیم شویم یا به هم امید دهیم. ما از این راه رد می‌شویم چه غضه بخوریم چه امید داشته باشیم اما اگر امید داشته باشیم شرایط را بهتر رد می‌کنیم. یک زمانی انکار می‌کنیم که مشکلی وجود ندارد که این درست نیست ، ممکن است بگوییم آینده بدتر می‌شود یا آینده کوتاه‌مدت بدتر شود اما وضعیت در آینده بلند‌مدت بهتر می‌شود.

رئیس دولت دوازدهم ادامه داد: سوال می‌پرسید چرا می‌گویید شرایط بهتر می‌شود؟ شرایط این را می‌گوید اما در برابر آمریکا ایستاه‌ایم

وی با اشاره به اقدامات کاخ سفید در برابر جمهوری اسلامی ایران گفت: این تیمی که در آمریکا وجود دارد بدترین تیمی است که در برابر ایران قرار دارد. جنگ در برابر نظام را در سر دارند و مشروعیت‌زدایی هدف آخر آنها است. برای کارآمدی با ما می‌جنگند و برای مشرعیت‌زدایی هم وارد عمل می‌شوند. برای همین است که جنگ روانی راه انداخته‌اند.

رئیس دولت دوازدهم تاکید کرد: ما با وحدت می‌توانیم این توطئه را هم شکست دهیم. شاید بگویند که نمی‌شود آمریکا را شکست دهیم. باید دید آمریکا در این چند ماه در برابر جمهوری اسلامی شکست خورده یا پیروز شده است.

وی با اشاره به خروج آمریکا از برجام گفت: به جز چند کشور محدود، دیگرانی نیستند که بگویند که آمریکا کار خوبی کرده است که از برجام خارج شده است.

رئیس شورای عالی امنیت ملی تاکید کرد: بگذارید صریح‌تر صحبت کنم، آمریکا کار خلاف قانون انجام داده است. شورای امنیت سازمان ملل که آقای ترامپ به ریاست خودش برگزار کرد، چه پاسخی گرفت؟ همه ۱۴ عضو دیگر در سازمان ملل از برجام تعریف کردند و او نتوانست به نتیجه‌ای برسد. آقایی که به ظاهر میزبان جمع بود و به دیگران ویزا می‌داد که در آنجا حاضر شوند و ریاست دوره‌ای شورا را هم بر عهده داشت، دست خالی از آنجا بیرون آمد. چه چیزی ما را پیروز کرد؟ این حقانیت ما بود که ما را پیروز کرد.

وی خاطرنشان کرد: وقتی آمریکا از برجام خارج شد، توقعشان این بود که ما هم خارج شویم اگر ما خارج می‌شدیم چه اتفاقی می‌افتاد پرونده به شورای امنیت برمی‌گشت و تحریم‌های بین‌المللی هم مجددا اجرا می‌شد. همه دنیا پشت سر آمریکا می‌ایستاد و ما تنها می‌ماندیم اما نظام جمهوری اسلامی تدبیر به خرج داد عجله نکرد و بدون دستپاچگی گفت ما مهلتی چندهفته‌ای می‌دهیم تا ببینیم دیگران چه می‌کنند مهلتی که همچنان نیز ادامه دارد.

روحانی یادآور شد: ما هر زمان بخواهیم می‌توانیم از برجام خارج شویم مشکلی برای خروج وجود ندارد، اما خارج شدن مانند خراب کردن است این برجام نیست که مهم است، این منفعت ملی ماست که اهمیت دارد. قطعا ایران پیروز این ماجرا است و آمریکا شکست خورده آن است. آمریکا از لحاظ حقوقی و سیاسی شکست خورده است، از لحاظ حقوقی به چه معناست؟ ما همیشه افتخار می‌کردیم که در دوران دکتر مصدق انگلیس از ما شکایت کرد. تیم دکتر مصدق به دادگاه رفت تا بگوید آن دادگاه صلاحیت رسیدگی به این شکایت را ندارد. دادگاه در نهایت به نفع ایران رای داد، رای البته توصیه‌هایی نیز کرد که آن توصیه‌ها به ضرر ما بود. اما امروز چه؟ ما شکایت کردیم و هم در صلاحیت پیروز شدیم و هم در اجرای موقت. یعنی دو موفقیت بزرگ در دادگاه لاهه به دست آوردیم. این موفقیت را چه کسانی به دست آوردند؟ دیپلمات‌های ما و حقوقدانان جوان ما. ما در دادگاهی در رم هم برای اموال‌مان پیروزی دیگری به دست آوریم حال ما موفقیم یا آ‌مریکا؟ قطعا ما

وی افزود: در عین حال مشکلاتی هم داریم مشکل ما این است که آمریکا برخلاف توافق بین‌المللی از یک توافق همه‌جانبه خارج شد. در این میان حکم از آن کیست؟ حکم سازمان ملل است و شورای امنیت و افکار عمومی که ما در نزد همه‌شان پیروزیم. حال آمریکا چه می‌کند و سرنوشت کشورهای اروپایی چه می‌شود؟ کشورهای اروپایی اگر با ما قطع رابطه کنند توسط دادگاه‌هایشان جریمه می‌شوند و اگر به رابطه‌شان ادامه دهند، توسط آمریکا، تاکنون چنین چیزی پیش نیامده بوده است.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: در سفر اخیر من به نیویورک نخست وزیر یکی از کشورهای مهم اروپایی به من گفت اگر پنج سال پیش به من می‌گفتند در دعوای میان ایران و آمریکا، اروپا پشت سر ایران خواهد ایستاد می‌گفتم این از محالات است اما اکنون طوری شده است که در دعوای اخیر اروپا پشت سر ما ایستاده است.

| منبع خبر : انتخاب
به اشتراک بگذارید
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.